Mittal: ArcelorMittal ve Marcegaglia Ilva için “en iyi ortaklar” olacak

Cuma, 12 Aralık 2014 17:29:13 (GMT+3)   |   Brescia
       

11 Aralık'ta Roma'da, Ilva'dan sorumlu hükümet yetkilisi Piero Gnudi, İtalyan çelik üreticisi Marcegaglia'dan Antonio ve Emma Marcegaglia ve İtalya ekonomik kalkınma bakanlı Federica Giudi'nin de katıldığı bir toplantıda konuşan ArcelorMittal mali işler müdürü ve şirketin Avrupa birimi CEO'su Aditya Mittal, "Marcegaglia ile olan ortaklığımızın Ilva için güvenli bir gelecek sunacağına inanıyorum" dedi.

Mittal, üretim sürecini, çevresel şartları ve Ilva'nın ürün gamını iyileştirmek için gerekli yatırımları yapmaya hazır olduklarını söylerken, Marcegaglia ile birlikte Ilva çalışanları ve hissedarları için sürdürülebilir bir gelecek sunabilecek en iyi ortaklar olduklarını ifade etti.

ArcelroMittal ve Marcegaglia yaptıkları ortak açıklamada, görüşmelerin şimdiye kadar verimli geçtiği ve İtalyan hükümetinden temsilcilerle görüşmelere devam etmek istediklerini belirtti.

25 Kasım'da ArcelorMittal ve Marcegagllia, başta Ilva'nın Taranto, Genoa ve Novi Ligure tesisleri olmak üzere bağlayıcı olmayan bir teklif yapmıştı.

ArcelorMittal-Marcegaglia ve İtalyan hükümeti tarafından görüşülen plan, Ilva'nın hukuki sorunlarına ilişkin sorumluluklarının ayrı bir şirkette, sanayi faaliyetlerinin ise ayrı bir şirkette toplanmasını öngörüyor. Ancak böyle bir yapılanmanın sağlanabilmesi için önce Ilva'nın olağanüstü idare prosedürlerine Kabul edilmesi gerekiyor. Büyük şirketlerin tasfiyesine ilişkin mevcut yasada, hükümet yetkilisinin olağanüstü idare prosedürlerine başvurması için şirketin en az 500 çalışanı ve 300 milyon € borcu olması şart koşuluyor. Bu yüzden, İtalyan hükümeti en kısa sürede söz konusu yasayı değiştirmeyi planladığı belirtiliyor.


Benzer Haber ve Analizler

ArcelorMittal ve Marcegaglia’nın Ilva için teklif verdiği konuşuluyor

18 Kas | Çelik Haberler

ArcelorMittal ve Marcegaglia’nın Ilva için teklif verdiği konuşuluyor

18 Kas | Çelik Haberler