ArcelorMittal ve Marcegaglia’nın Ilva için teklif verdiği konuşuluyor

Salı, 18 Kasım 2014 17:10:03 (GMT+3)   |   Brescia
       

İtalya'da yayınlanan La Repubblica gazetesinde çıkan bir haberde, küresel çelik devi ArcelorMittal'in İtalyan çelik üreticisi Marcegaglia ile birlikte Taranto merkezli İtalyan çelik üreticisi Ilva için uzun zamandır beklenen ama şimdilik bağlayıcı olmayan bir teklif sunduğu bildiriliyor. La Repubblica'nın haberine göre teklif mevcut iş gücünün korunması, üretim faaliyetlerinin tekrar başlamasına yönelik yatırım planları ve uzun vadede Ilva'nın tamamını alma düşüncesini de içeriyor.

Önümüzdeki haftalarda İtalyan çelik üreticisi Arvedi'nin de ek bir teklif vermesi beklenirken, şirketin tek başına mı yoksa yabancı bir ortakla mı hareket edeceği netlik kazanmadı. Her iki durumda da ArcelorMittal-Marcegaglia ve Arvedi, devlet destekli İtalya bankası Cassa Depositi e Prestiti ile iş birliği içinde olacak.

Bu teklifle birlikte, Ilva'dan sorumlu hükümet yetkilisi Piero Gnudi'nin 14 Kasım'da Ilva'ya ikinci bir kredi verilmesini talep ettiği bankalarla yapacağı yeni görüşmelerde avantaj elde edeceği bildiriliyor. Hatta, Ilva'nın eylül ortasında aldığı 125 milyon €'luk kredinin ardından ikinci bir kredi alabilmesi için, bu teklifin gerekli olduğu belirtiliyor. Yeni bir kredi, Ilva'nın maaş ödemeleri ve performans primleri gibi son tarihi aralık ayı olan ödemeleri yapabilmesi ve geçmiş tarihli faturalar için ekim ayında 34 milyon €'luk ödeme alan Ilva tedarikçilerine ek destek sağlaması açısından da önemli.

Gnudi, Ilva'nın alıcı veya alıcılarının Taranto merkezli tesisin çevresel iyileştirme şartlarına ve iş hakkının korunmasına saygı göstermek zorunda olduklarını belirtti. Ilva'nın çevresel şartlarının İtalyan hükümetinin entegre çevre kurallarına göre iyileştirilmesi maliyetinin1,8 milyar €'yu bulması bekleniyor. Entegre çevre hedeflerinin %80'ine gelecek yıl temmuz ayında, geri kalanına da 2016 yılının ağustos ayında ulaşılması bekleniyor. Ilva'nın potansiyel sahibinin bu durumu aklında tutması gerekecek.


Benzer Haber ve Analizler

Mittal: ArcelorMittal ve Marcegaglia Ilva için “en iyi ortaklar” olacak

12 Ara | Çelik Haberler

Mittal: ArcelorMittal ve Marcegaglia Ilva için “en iyi ortaklar” olacak

12 Ara | Çelik Haberler