İsrailli Hod Metal hurda yetersizliği nedeniyle üretimi durdurdu

Perşembe, 24 Eylül 2009 17:34:02 (GMT+3)   |  
       

SteelOrbis'in aldığı bilgilere göre, Hod-Assaf Industries Ltd. olarak da tanınan İsrail'in önde gelen inşaat demiri ve tel mamul üreticisi Hod Metal Products and Manufacturing Co. Ltd. (Hod Metal), yerel İsrail piyasasındaki hurda yetersizliği nedeniyle inşaat demiri üretimini durdurdu. Üretimi durdurulan ünitenin, şirketin İsrail'in güneyinde bulunan inşaat demiri haddehanesi olduğu, SteelOrbis tarafından tahmin ediliyor.

İsrailli üreticinin üretimi durdurma kararı, İsrail yerel pazarındaki hurda fiyatlarının yerel alıcıların ödemede güçlük çektiği yüksek seviyelerde olmasına ve buna bağlı olarak iç pazardaki hurdanın Türkiye piyasasına yönelmesine bağlı olarak alındı.

Şirketin mevcut üretim kesintisi kararı ile ilgili SteelOrbis'e açıklama yapan Hod Metal İdari Direktörü Andre Shlomo Vaida, "Sorun, her zaman hurda ve inşaat demiri/filmaşin arasındaki marjdan kaynaklanmaktadır. Bugün itibarıyla, İsrail iç pazarındaki inşaat demiri fiyatlarına oranla hurda fiyatları, şirketin çelik üretimi operasyonlarından kar elde etmesine elverişli marjı sağlamamaktadır," yorumunda bulundu.

İsrail'de oldukça düşük kalitede ve bozuk hurda toplandığını söyleyen Vaida, buna rağmen söz konusu hurdanın, yerel üreticilerin rekabetçisi konumunda olan Türk imalatçılardan uygun seviyelerin üzerinde fiyat aldığını dile getirdi.

Vaida, "Hod Metal hurda elde edilebilirliğinin artışına bağlı olarak üretime geri dönecektir, üretimin tekrar başlaması tahminen iki üç hafta içerisinde olacaktır," diyerek, "Hod Metal'in inşaat demiri işleyicilerine yönelik emtia stokları, şirketin işleyici ünitelerinde de olduğu gibi, normal seviyelerin üzerindedir. Bu yüzden, müşterilerimiz İsrail iç piyasasındaki hurda arzı yetersizliğinden olumsuz yönde etkilenmeyecektir," diye ekledi.

Vaida, sözlerini sona erdirirken Hod Metal'in şirketin pratikte kullandığı tek hammaddesi olan hurda stokunun yeterli olduğunu; bu yüzden şirketin herhangi bir tesisini kapatmayı düşünmediğini belirtti.

Hod Metal'in iki ana bölümünden biri olan çelik üretim bölümü hurda işleme ünitesi, dökümhane ve haddehaneden; ileri işleme bölümü, inşaat demiri işleme ünitesi, hasır, demirli ve demir dışı tel üretim ünitelerinden oluşmaktadır.  Hod Metal, demir dışı ve çekme kalite tel harici tüm hammaddesini dahilde üretmektedir.

Hod Metal'in İsrail'de inşaat demiri imalatını gerçekleştirdiği üç fabrikası bulunmaktadır. Hod Metal, İsrail'in kuzeyinde bulunan Akko Steel Complex, merkezinde bulunan Neve Neeman Industrial Zone ve güneyinde bulunan Qiryat Gat Industrial Zone'un konumları sayesinde, İsrail genelindeki tüm inşaat sektöründe faaliyet gösteren müşterilerinin taleplerine etkin ve hızlı şekilde cevap verebilmektedir.


Benzer Haber ve Analizler

Türkiye’nin çelik ihracatındaki gerileme eylülün ilk yarısında da sürdü

17 Eyl | Çelik Haberler

ABD filmaşin piyasası maliyet ve tedarik tarafından desteklenmeyi sürdürüyor

05 Ağu | Uzun Ürünler ve Kütük

ABD filmaşin stokları azalırken üreticiler fiyatları yükseltmek istiyor

13 May | Uzun Ürünler ve Kütük

Kürüm Holding Co. Arnavutluk Ülke Koordinatörü Dr. Zeki Kaya ve Kürüm Holding Co. Finans ve Hazine Müdürü Rıfat Esen ...

16 Ağu | Çelik Haberler

ABD filmaşin piyasasında durgunluk sürerken, fiyatlarda yumuşamanın sürmesi bekleniyor

14 Ağu | Uzun Ürünler ve Kütük

Bay İyimser ile Bay Karamsar'ın sohbetleri - Ekonomide düşüşle birlikte hurda fiyatı da geriliyor... Sonun başlangıcına ...

13 Nis | Çelik Haberler

Kuzey Amerika pazarında daha fazla birleşme

19 Ara | Çelik Haberler

ABD filmaşin pazarı-Rekor ithalata rağmen pazar istikrarlı

23 Mar | Uzun Ürünler ve Kütük