IREPAS tüccarlar komitesi ticaret engellerini ve fiyat trendlerini görüştü

Çarşamba, 07 Ekim 2015 17:47:23 (GMT+3)   |   İstanbul
       

6 Ekim’de Roma’da düzenlenen SteelOrbis 2015 Güz Konferansı & 73. IREPAS Toplantısı’nda konuşma yapan tüccarlar komitesi başkanı Seba International'dan F.D. Baysal, genel kanı fiyatların dibe yaklaştığı ya da dibi gördüğü yönünde olsa da bazı tüccarların fiyatlarda biraz daha düşüş olabileceğini düşündüğünü belirtti.

ABD’deki mevcut durumla ilgili olarak Baysal, tüccarlar komitesi üyelerinin, çelik tesislerinin yeni ASTM standartlarına uygun yeni çelik kalitelerini üretmeye hazır olup olmadıklarını tartıştıklarını söyledi. Bununla birlikte Baysal, üyelerin, inşaat demiri kalite sertifikalandırma kurumu UK Certification Authority for Reinforcing Steels'in (CARES) ticaret firmalarının da CARES sertifikasını almaları gerektiği ile ilgili önerisinin de yeni bir ticari engel yerine geçip geçmeyeceğini görüştüklerini ve tüccarların bu fikre pek sıcak bakmadığını ifade etti. Bir diğer ticaret engeli olan antidamping davaları ile ilgili olarak da Baysal, sadece davaların değil aynı zamanda yıllık incelemelerin de risk oluşturduğunu belirtti.

Baysal, büyük demir cevheri üreticilerinin artan arz hacminin piyasa vandalizmi olup olmadığı ile ilgili sorulan bir soruya cevaben, bunun piyasa vandalizmi değil bir strateji olduğunu söyledi. Küçük üreticilerin saf dışı kalmasıyla büyük üreticilerin fiyatları daha iyi kontrol ettiğini söyleyen Baysal, bu stratejinin akıllı bir strateji olduğunu ve küçük üreticilerin saf dışı kalmaları durumunda piyasaya dönmelerinin zor olduğunu ifade etti.

Benzer Haber ve Analizler

Celsa'dan Jose Angel Rey: Bölgesel arz ve talep dengesi inşaat demiri üreticilerinin önceliği olmalı

17 Eyl | Çelik Haberler

IREPAS başkanı: Ticari gerginliklere rağmen piyasa görünümü hala olumlu

17 Eyl | Çelik Haberler

Peter Marcus: Çin’in kapasite azaltımı ihracatı bitirmeye yetmeyecek

07 May | Çelik Haberler

Namık Ekinci: İnşaat demiri ithalat vergisinin sıfırlanması Türkiye’yi kalitesiz ve dampingli ithalata açık hale getirdi

10 Oca | Çelik Haberler

CISA: Çin çelik kapasitesinin azaltılması konusunda üzerine düşeni yapıyor

22 Kas | Çelik Haberler

Nucor CEO’su Ferriola: ABD çelik sektörü ithalata karşı tedbir alınacağına inanıyor

17 Eki | Çelik Haberler

Li Xinchuang: Çin’in çelik ithalatının hafifçe artması, ihracatının düşmesi bekleniyor

25 Eyl | Çelik Haberler

IREPAS tüccarlar komitesi: ABD’nin Türkiye’den ithal inşaat demirine antidamping vergisi getirmesi halinde fiyatlardaki ...

27 Eyl | Çelik Haberler

Kim Marti: Çelik sektörü önemli bir büyüme döngüsünün sonuna geldi

11 Nis | Çelik Haberler

Bernd Neuenkirchen: AB çelik sektörünü korumak için biraz geç kaldı

11 Nis | Çelik Haberler