Li Xinchuang: Çin’in çelik ithalatının hafifçe artması, ihracatının düşmesi bekleniyor

Pazartesi, 25 Eylül 2017 17:23:16 (GMT+3)   |   İstanbul
       

24-26 Eylül tarihleri arasında Atina’da düzenlenen SteelOrbis 2017 Güz Konferansı & 77. IREPAS Toplantısı’nda konuşma yapan Çin Demir Çelik Birliği (CISA) Genel Sekreter Yardımcısı Li Xinchuang, inşaat, otomotiv, makine, gemi inşa ve beyaz eşya gibi çelik tüketen sektörlerin bu yılın ikinci yarısında da gelişmeye devam edeceğini ve böylece Çin’in toplam çelik tüketiminin hafifçe artacağını söyledi. Xinchuang’a göre, Çin’in yerel çelik talebi, yerel fiyatların önemli oranda artması ve otomobil ve yüksek kaliteli ekipman imalatının hızlı bir şekilde gelişmesi göz önüne alındığında, Çin çelik ithalatının 2017'de hafifçe artacağı tahmin ediliyor.

Çin’in ihracat tahminleri ile ilgili olarak Xinchuang, yılın ikinci yarısındaki üretim kesintilerinin yerel sektöre çelik arzında yetersiz kalınmasına neden olduğunu, bu durumda bu yılın tamamında Çin’in çelik ihracatının düşeceğini, toplam ihracattaki yüksek kaliteli ürün yüzdesinin ise artacağını belirtti. 2018 yılında ise Çin’in çelik ithalatının 13 milyon mt civarında, çelik ihracatının 80 milyon mt civarında olması bekleniyor.

Xinchuang’ın yaptığı açıklamaya göre, 2017 yılının ikinci yarısındaki hızlı ekonomik büyüme ve arz yönlü yapısal reformların etkisi göz önüne alındığında, bu yılın tamamında Çin’in elektrotluk çelik üretiminin ve tüketiminin 3,2 milyon mt seviyesinde olması öngörülüyor. Bu yılın ilk yarısında elektrot ihracatına ve yerel piyasa talebine bağlı olarak, Çin’in elektrot ihracatının ise 2017 yılında düşük seviyelerde yer alması bekleniyor.

Bununla birlikte, dünya ekonomisindeki yavaş toparlanma sebebiyle uluslararası piyasalarda talebin hala zayıf seyrettiğini belirten Xinchuang, ticari korumacılığın uluslararası çelik ticaretini kısıtlamaya devam etmesini ve Avrupa ve ABD tarafından bazı antidamping vergisi soruşturmalarının açılmasını beklediğini ifade etti.


Benzer Haber ve Analizler

Tayvan yerel piyasasında filmaşin fiyatları - 17. Hafta, 2024

26 Nis | Uzun Ürünler ve Kütük

Tayvan yerel piyasasında inşaat demiri fiyatları - 17. Hafta, 2024

26 Nis | Uzun Ürünler ve Kütük

Asya inşaat demiri piyasası Çin çıkışlı fiyatlardaki yatay seyre rağmen halen yukarı yönlü

26 Nis | Uzun Ürünler ve Kütük

Çin’de başlıca vadeli çelik ve hammadde fiyatları - 26 Nisan 2024

26 Nis | Uzun Ürünler ve Kütük

Türkiye çıkışlı resmi ticari profil fiyatları aynı kaldı

26 Nis | Uzun Ürünler ve Kütük

Güney Avrupa uzun mamul piyasası cansız talebin etkisiyle yatay

26 Nis | Uzun Ürünler ve Kütük

ABD’de yerel inşaat demiri fiyatları aynı kaldı

26 Nis | Uzun Ürünler ve Kütük

Romanyalı üretici inşaat demiri fiyatlarını piyasa koşullarının kötüleşmesi nedeniyle düşürdü

25 Nis | Uzun Ürünler ve Kütük

Türkiye spot piyasasında yerel inşaat demiri fiyatları aynı kaldı

25 Nis | Uzun Ürünler ve Kütük

Bangladeş’te ithal konteyner bazlı hurda fiyatları çoğunlukla yatay

25 Nis | Hurda ve Hammadde