Corus’un Teesside tesisinin kapanması bölgeye 60 milyon £’e mal olacak

Çarşamba, 26 Mayıs 2010 16:30:14 (GMT+3)   |  
       

Hintli çelik devi Tata Steel'in bağlı kuruluşu Corus'un Kuzey İngiltere'de bulunan Teesside tesisi'nin kapanması bölgeye yaklaşık 60 milyon £'e mal olacak.

Middlesbrough Şehir Meclisi'nin ekonomik kalkınma bölümünü yöneten Sandra Cartledge tarafından yaptırılan ve yerel basına konu olan bir araştırmaya göre, tesisin kapanmasıyla bölgenin ticari kaybı 25 milyon £ olurken, toplam iş kayıplarının 3.200 ila 3.800 düzeyinde gerçekleşeceği ve bunun 1.300 ila 1.800'ünün Middlesbrough sakini olacağı belirtildi.

Bu çerçevede, 60 milyon £ değerinde bir kurtarma paketinin kapanma sonrasındaki zor dönemde istihdam yaratmak için uygulamaya koyulacağı bildirildi.

Yerel basında çıkan haberlerde, Sandra Cartlidge'in paketin kısa vadede 3.000, uzun vadede ise 10.000 istihdam yaratacağını belirten açıklamalarına yer verildi.

SteelOrbis'in daha önce bildirdiği gibi, tesisin faaliyetlerini durdurma kararı, 2004 yılında Corus ile uluslararası dört slab alıcısı arasında imzalanan 10 yıl süreli kontratta alıcı tarafların yükümlülüklerini yerine getirememesinin ardından, şirketin aylar boyunca uzun vadeli sözleşme yapmaya çalışmasına rağmen başaramamasını takiben alındı. Söz konusu kontrat, uluslararası konsorsiyumun tesisin üretiminin %80'ini on yıl süresince satın almasını öngörüyordu.

İngiliz-Hollandalı ortaklığından oluşan çelik üreticisi Corus, üretiminde küresel krizle gelen büyük düşüş sonrasında Tata tarafından 2007 yılında satın alınmıştı. Tata, talep azlığı ve uzun dönemli stratejik ortağa sahip olmaması nedeniyle 3 milyon mt kapasiteli çelik tesisini işletmekte zorlanmıştı


Benzer Haber ve Analizler

Taylandlı SSI, Teesside devralımına yönelik kaynak elde etmek için hisse satacak

28 Ara | Çelik Haberler

Corus, Teesside tesislerinin kapanmasını erteledi, 1.600 işçi umutlandı

18 Oca | Çelik Haberler

Taylandlı SSI, Teesside devralımına yönelik kaynak elde etmek için hisse satacak

28 Ara | Çelik Haberler

Corus, Teesside tesislerinin kapanmasını erteledi, 1.600 işçi umutlandı

18 Oca | Çelik Haberler