Taylandlı SSI, Teesside devralımına yönelik kaynak elde etmek için hisse satacak

Salı, 28 Aralık 2010 14:29:18 (GMT+3)   |  
       

Tayland'ın en büyük çelik üreticisi Sahaviriya Steel Industries Public Company Limited (SSI), İngiltere'deki Teesside Cast Products'ın (TCP) devralımını gerçekleştirebilmek amacıyla, yeni haklar içeren hisse ihracı ve tahsisli satış yollarıyla 6 milyar THB (199 milyon $) kaynak elde etmeyi planlıyor. İki işlem sonucunda toplam 5,24 milyar hissenin, 1.20THB ila 1.40THB arasında değişen fiyatlardan satılması hedefleniyor.  

SteelOrbis'in daha önce bildirdiği gibi, Hindistan merkezli Tata Steel'in İngiltere merkezli bağlı kuruluşu Corus UK Limited (Corus) ile SSI, 27 Aralık tarihinde, tesisin 500 milyon $ karşılığında muhtemel satışı için bağlayıcı olmayan bir mutabakat anlaşması imzalamıştı.

Söz konusu devralımın SSI'nın üretim kapasitesini 2012 itibarıyla yıllık üç milyon mt seviyesine çıkaracağını belirten Başkan Win Viriyaprapaikit, konu hakkında ayrıca, "Devralım, SSI'ın hem temel çelik üretimi, hem de haddeleme faaliyetleri bulunan bir entegre çelik üreticisi olma amacını gerçekleştirmesini sağlayacak," demişti. 

Şimdiki adı Tata Steel Europe olan Corus, TCP'yi 2011 yılının şubat ayında, uzun vadeli bir satış ortağı bulamaması nedeniyle devrede çıkarmıştı.