ABD inşaat sektöründe işsizlik sekiz yılın en düşük seviyesine geriledi

Pazartesi, 09 Mart 2015 14:09:36 (GMT+3)   |   San Diego
       

Amerika Genel Müteahhitler Birliği (AGC) tarafından yayımlanan verilere göre, ABD inşaat sektöründe istihdam şubat ayında 29.000 ve 2014 yılında 231.000 artarak altı yılın en yüksek istihdam seviyesine ulaştı ve inşaat sektöründe işsizlik oranı sekiz yılın en düşük seviyesine gerileyerek %10,6 oldu. Ancak birlik yetkilileri siyasi çıkmaz nedeniyle kara yolu ve geçiş sektörlerine inşaat istihdamının risk altında olduğu konusunda uyarıda bulundu.

İnşaat sektöründe istihdam şubat ayında yıllık %5,3 veya 321.000 artış ile birlikte 6.353.000 seviyesinde kaydedilerek 2009 yılının şubat ayından bu yana en yüksek seviyesine ulaştı. İnşaat sektöründe çalışanların haftalık çalışma saatleri 39,6 saate yükselirken, haftalık kazançları ortalama 1066 $ oldu. Her iki oran da dokuz yılın en yüksek seviyesine işaret etti. İnşaat sektöründe haftalık kazanç özel sektör ortalamasının %24 üstünde yer aldı.

Konut inşaat ve özel ticaret müteahhitleri ocak ayından bu yana 16.700 ve yıllık 167.800 (%7,4) kişiye daha istihdam sağladı. İnşaat, özel ticaret, ağır ve inşaat mühendislik şirketleri aylık 12.000 işçiye, 2014 yılının şubat ayından beri ise 153.400 (%4,1) işçiye istihdam sağladı.
Amerika Genel Müteahhitler Birliği baş ekonomisti Ken Simonson, "Çoğu eyalette müteahhitler başta apartman ve özel konut dışı projeler olmak üzere inşaat sektörüne iyimser yaklaşıyor," açıklamasında bulundu.

Birliğin yetkilileri tarafından yapılan açıklamaya göre, Kongre ve Obama yönetimi uzun vadeli federal kara yolu ve geçiş tasarısını finanse etme ve yürürlüğe geçirmeye yönelik bir yol bulamazlarsa, kara yolu ve geçiş inşaat birimlerinde istihdam risk altında. Mevcut yasanın sona erdiği 31 Mayıs tarihine kadar Washington'dan konuya ilişkin bir çözüm gelmezse, çok sayıda eyaletin federal ulaşım için gereken sermayenin azaltılmasına yönelik aldığı önlemlere rağmen, bazı şirketlerin istihdamı azaltmak durumunda kalacağı ifade edildi.


Benzer Haber ve Analizler

IREPAS Komiteleri: Uluslararası tüccarlar, ABD hurdasına talebin artacağını düşünüyor

11 Nis | Çelik Haberler

Mark Hennings’ten ABD inşaat demiri piyasa değerlendirmesi

24 Oca | Röportaj

AISI’dan Obama yönetiminin teşvik politikalarına destek

18 Ara | Çelik Haberler

Fitch: Çelik talebi, gelecek 18 ay içinde yavaşça toparlanacak

17 Ara | Çelik Haberler

ABD filmaşin piyasası maliyet ve tedarik tarafından desteklenmeyi sürdürüyor

05 Ağu | Uzun Ürünler ve Kütük

ABD imalat sektöründeki daralma Temmuz ayında yavaşladı

05 Ağu | Çelik Haberler

ABD inşaat demiri gevşemeyi sürdürüyor

19 Mar | Uzun Ürünler ve Kütük

Dünya çapında fiyat düzeltmesi sürerken, ABD inşaat demiri fiyatları yumuşamaya devam ediyor

28 Eki | Uzun Ürünler ve Kütük

ABD ERW standart boru piyasası güçlü görünüyor, gelecek için istikrar vadediyor

28 Tem | Boru

2007 yılı ilk üç çeyreğinde Çin kömür sektörüne genel bakış

12 Kas | Çelik Haberler