Borusan, Noksel ve Erciyas TANAP projesine boru tedariki için yeterlilik aldı

Pazartesi, 03 Şubat 2014 15:36:58 (GMT+3)   |   İstanbul
       

Türkiye'nin önde gelen boru üreticisi Borusan Mannesmann Boru, Hazar bölgesinden çıkarılan doğal gazın Türkiye üzerinden Avrupa'ya taşınmasına yönelik planlanan Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesi (TANAP) kapsamında, projede kullanılacak çelik boruların tedarikine ilişkin ön yeterlilik değerlendirme sürecinin tamamlandığını açıkladı.

Ön yeterlilik değerlendirme sürecinde ticari, teknik ve finansal perspektifteki detaylı kriterler çerçevesinde incelemeye tabi tutulan şirketler arasından Borusan Mannesmann Boru Sanayi ve Ticaret A.S., Noksel Çelik Boru Sanayi A.Ş. ve Erciyas Çelik Boru Sanayi A.Ş'den oluşan konsorsiyumunun ön yeterlilik değerlendirmesini başarıyla geçtiği bildirildi.

Borusan Mannesmann'dan yapılan açıklamada, Azerbaycan Şah Deniz-2 sahasından çıkarılacak doğal gazın Türkiye üzerinden Avrupa'ya ulaştırılması ve Türkiye iç pazarında da kullanılması amacıyla, 1.800 km uzunluğundaki boru hattının inşasında yaklaşık 1,2 milyon mt boru kullanılacak.

Çelik Boru İmalatçıları Derneği (ÇEBİD) ve Erciyas yönetim kurulu başkanı Ahmet Erciyas SteelOrbis'e yaptığı değerlendirmede, ön değerlendirmeyi geçen boru üreticilerinin kendi beyanları doğrultusunda projeye uygun bulunduklarını, bu şirketlerin daha sonra teknik değerlendirmeye tabi tutularak asıl tedarikçilerin belirleneceğini ifade etti. Erciyas, projede kullanılacak boruların teknik özelliklerinin henüz belli olmadığını, proje takviminin de kesinleşmediğini söyledi.

7 milyar $ yatırımla hayata geçirilecek olan TANAP projesinin ilk fazının 2018 yılında tamamlanması planlanıyor. TANAP için oluşturulan konsorsiyumda SOCAR,  BOTAŞ ve TPAO ilk ortaklar olarak yer alıyor. TANAP kapsamında, Türkiye'nin BOTAŞ ve TPAO ile beraber bu konsorsiyum içerisindeki hissesi %20, SOCAR'ın hissesi ise %80 olacak.


Benzer Haber ve Analizler

Fransa’nın çelik ihracat değeri Ocak-Şubat döneminde %9,2 düştü

07 May | Çelik Haberler

EUROFER: AB’de çelik boru üretiminin bu yıl azalması bekleniyor

06 May | Çelik Haberler

ABD’de sondaj kulelerinin sayısı düşerken Kanada’da yükseldi

06 May | Çelik Haberler

ABD Güney Kore’den ithal kaynaklı hat borusunda damping olmadığına karar verdi

03 May | Çelik Haberler

Meksika Çin’den ithal kaynaklı boru için telafi edici vergileri 2028 yılına kadar uzattı

02 May | Çelik Haberler

Vallourec Guyana’daki petrol ve doğal gaz projesine hat borusu tedarik edecek

30 Nis | Çelik Haberler

ABD ve Kanada’da sondaj kulelerinin sayısı azaldı

29 Nis | Çelik Haberler

ABD’nin OCTG boru ihracatı Şubat ayında %7,9 arttı

26 Nis | Çelik Haberler

Vimsa Boru: Yeni aldığımız API belgesiyle 2024 bizim için çok hareketli geçecek

25 Nis | Röportaj

Çin’de yerel çelik boru fiyatları yatay seyretti veya hafifçe arttı

25 Nis | Boru