Voestalpine Türkiye’de yeni ofis açıyor

Cuma, 19 Eylül 2014 17:00:56 (GMT+3)   |   İstanbul
       

Avusturyalı çelik üreticisi voestalpine, eylül ayının sonlarında bağlı şirketi Böhler Uddeholm ile birlikte vasıflı çelik birimi için Türkiye'de yeni bir ofis açacağını duyurdu. Halihazırda Türkiye'de faaliyet gösteren voestalpine, yalnızca 2013 yılında Türkiye'deki faaliyetlerinden 160 milyon € gelir elde etmişti.

Gebze'de yer alan ve 16.000 m2 alan üzerine kurulan yeni merkez ofis, kurumsal bölümlerin yanı sıra depo ve çelik işleme tesislerini de bünyesinde barındırıyor. Şirketin önceki ofisi Beşiktaş, İstanbul'da yer alıyordu. Voestalpine, yeni ofisin şirket tarafından üretilen vasıflı çelik ürünlerinin doğrudan satışını yapacağını belirtti ve işleme, kaplama ve ısıl işlem tesislerinin üretim kapasitesini artırmaya yönelik projenin de şimdiden plan aşamasında olduğunu ekledi.

Voestalpine yönetim kurulu üyesi ve vasıflı çelik birimi yöneticisi Franz Rotter, "Yeni ofisimiz, istikrarlı bir şekilde büyüyen Türk çelik piyasasının gereksinimlerini karşılıyor. Başta takım çeliği birimi olmak üzere, gelişme gösteren Türk çelik sektöründe avantaj sağlamak amacıyla ülkede yaptığımız yatırımları artırarak, hizmet kalitemizi geliştirmeye çalışıyoruz," dedi.