Vallourec’in ABD ve Brezilya’daki boru satışları arttı

Cuma, 27 Temmuz 2012 11:23:29 (GMT+3)   |  
       

Fransa merkezli küresel boru imalat şirketi Vallourec, ikinci çeyrekte Kuzey Amerika birimi satışlarının düşük sondaj borusu satışlarına bağlı olarak birinci çeyreğe göre %7 oranında düştüğünü açıkladı. Bununla beraber, 2012 yılının ilk yarısında şirketin satışları artan petrol ve doğal gaz sondaj faaliyetlerinin etkisiyle %13 arttı. Vallourec Güney Amerika biriminin ikinci çeyrek satışları %25 artarken, birimin ikinci çeyrek satışlarının önemli bir kısmını petrol ve doğal gaz endüstrisine yönelik boru satışları oluşturdu. 2012 yılının ilk yarısında şirketin satışları yıllık %16 arttı.

Vallourec Brezilya'daki VSB projesi ile ABD'de yeni çelik tesisi projesinin programa uygun olarak ilerlediğini belirtti. 29 Haziran tarihinde ABD, Ohio, Youngstown'da bulunan tesiste ilk kütük haddeleme işleminin başarıyla gerçekleştirdiği, önümüzdeki sonbaharda ise tesisin boru haddelemeye hazır olacağı açıklandı.

Bununla beraber, yılın ikinci yarısında petrol ve doğal gaz sektörünün talebine bağlı olarak şirketin satışlarında artış bekleniyor. Bununla beraber, özellikle Avrupa ve Brezilya piyasalarındaki olumsuz ekonomik koşullar nedeniyle şirketin mali sonuçlarına ilişkin tahminler aşağı yönlü revize edildi.