Trafigura MMX’in demir cevheri varlıklarını satın alacak

Salı, 01 Eylül 2015 11:22:46 (GMT+3)   |   Sao Paulo
       

MMX’in iyileştirme programının geçtiğimiz hafta şirkete kredi veren kurumlar tarafından da onaylanmasının ardından, şirketin demir cevheri varlıklarını ticaret ve lojistik şirketi Trafigura’nın satın alması bekleniyor.

Daha önce SteelOrbis tarafından bildirildiği üzere, zor durumda olan Brezilyalı demir cevheri üreticisi MMX, bu sene temmuz ayında iyileştirme planını duyurmuş ve bu kapsamda Trafigura’nın MMX’in maden varlıkları için 174,3 milyon BRL civarında teklifte bulunmuştu. Teklife göre, Trafigura MMX’in maden varlıklarında %51 hisseye sahip olacaktı.

MMX’in madencilik varlıkları ise, yıllık toplam 6 milyon mt üretim kapasitesine sahip iki demir cevheri tesisinden oluşuyor.

Trafigura, MMX’in madencilik varlıklarının, şirketin ve bağlı kuruluşlarının bu sektörde gelişmelerini sağlaması ve aynı zamanda Sudeste limanında Mubadala ile birlikte yaptığı ortak yatırımın da tamamlanması açısından önemli olduğunu açıkladı. Bununla birlikte Trafigura, söz konusu varlıklar sayesinde Brezilya demir cevheri piyasasındaki varlığını da güçlendirmeyi amaçlıyor. 

Bununla birlikte, Sudeste limanında hisseye sahip olan Trafigura’nın bu hafta limandan demir cevheri ihracatına başlayacağı bildirildi. Brezilyalı çelik üreticisi Usiminas da, Sudeste limanından demir cevheri ihracatı yapmayı planlayan şirketler arasındaydı, ancak şirket, limanın faaliyete geçmesi konusunda devamlı ihlallerin yaşanması sebebiyle anlaşmayı sonlandırdığını belirtmişti.

Limanın 2012 yılı nisan ayında tamamlanmış olması gerektiğini söyleyen Usiminas Sudeste limanının söz konusu ihlaller sebebiyle sözleşme gereği ceza ödemesi gerektiğini bildirmişti.  Usiminas, bu yıl ocak ayında faaliyete girmesi beklenen Sudeste limanı sayesinde demir cevheri sevkiyatlarını artırmayı ve demir cevheri kapasitesini 8 milyon mt’dan 12 milyon mt’a çıkarmayı hedefliyordu. Ancak, şirketin bu kapasiteye ulaşabilmesi için Sudeste limanında çok yüklü miktarda yükleme yapması gerekiyordu.

Benzer Haber ve Analizler

Vale’nin net kârı 2024’ün ilk çeyreğinde geriledi

26 Nis | Çelik Haberler

Meksika’nın demir cevheri ithalat değeri Şubat ayında %110 arttı

26 Nis | Çelik Haberler

Demir cevheri fiyatları haftalık bazda yükselirken tatilin ardından daha fazla hareketlilik bekleniyor

25 Nis | Hurda ve Hammadde

Çin’de başlıca vadeli çelik ve hammadde fiyatları - 25 Nisan 2024

25 Nis | Uzun Ürünler ve Kütük

Fortescue’nun demir cevheri sevkiyatları Mart’ta aylık bazda rekor kırdı

25 Nis | Çelik Haberler

Günlük demir cevheri fiyatları CFR Çin - 24 Nisan 2024

24 Nis | Hurda ve Hammadde

Anglo American’ın demir cevheri üretimi birinci çeyrekte %9,4 yükseldi

24 Nis | Çelik Haberler

Çin’de başlıca vadeli çelik ve hammadde fiyatları - 24 Nisan 2024

24 Nis | Uzun Ürünler ve Kütük

Ferrexpo Ukrayna’nın işgalinden bu yana en iyi çeyreklik sonucunu elde etti

24 Nis | Çelik Haberler

Brezilya çıkışlı yüksek kalite demir cevheri fiyatları düştü

24 Nis | Hurda ve Hammadde