Şanlıurfa’da YİSAD rüzgarı yaşandı

Perşembe, 20 Ekim 2011 16:28:07 (GMT+3)   |  
       

Şanlıurfa Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Durak Parlakçı'nın gerçekleştirdiği organizasyon ile 15-16 Ekim tarihlerinde Şanlıurfa'ya gelen Yassı Çelik İthalat İhracat ve Sanayicileri Derneği (YİSAD) Başkan ve Üyeleri,  programları kapsamında Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı E. Sabri Ertekin'e de bir ziyaret gerçekleştirerek Şanlıurfa'nın mevcut ekonomik durumu ve potansiyelleri hakkında bilgi aldı. Toplantıyı SteelOrbis de yerinden takip etti.
 
Vali Celalettin Güvenç'in de katıldığı organizasyonda aralarında Şanlıurfa Belediye Başkanvekili Fevzi Yücetepe, ŞUGİAD Başkanı Mehmet Öksüzoğlu ile ŞUTSO Meclis Üyeleri İbrahim Yetkin, Bakır Kama, Mehmet Çalışkan ve Yusuf Gülhan'ın da bulunduğu İstanbul ve Şanlıurfa'dan yaklaşık 80 kişilik işadamı hazır bulundu.
 
Başkan E Sabri Ertekin'in açılış konuşmasının ardından, Karacadağ Kalkınma Ajansı koordinatörü E. Uğur Divitçi Şanlıurfa'nın iş alanları ve bu iş alanlarındaki yatırım fırsatlarını aktardı, ayrıca teşvik kapsamında olan ilin yatırımcılara uygulanan ayrıcalıklarını anlattı. Vali Celalettin Güvenç ise Şanlıurfa'nın tarihten beri tarım ve sanayide önemli bir konumda bulunduğunu söyledi.
 
YİSAD Başkanı Tuncay Sergen ise yaptığı konuşmada derneğin faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Şanlıurfa'nın konum itibariyle avantajına dikkat çeken Sergen, Orta Doğu'ya yakınlığıyla önemi artmış olan şehrin kara ulaşımının zorluk yarattığını ve demiryolunun uzatılması gerektiğini belirtti. 
 
Toplantının ardından YİSAD tarafından Vali Celalettin Güvenç'e, Şanlıurfa Belediye Başkanvekili Fevzi Yücetepe'ye, ŞUTSO Başkanı E. Sabri Ertekin'e, ŞUGİAD Başkanı Mehmet Öksüzoğlu'na ve Şanlıurfa Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Durak Parlakçı'ya katkılarından dolayı birer plaket sunuldu. Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi odası Başkanı E. Sabri Ertekin de günün anısına YİSAD Başkanı Tuncay Sergen ve Mehmet Ali Fincan'a birer plaket takdim etti.