Qatar Steel, genişleme planlarında ilerliyor

Salı, 11 Aralık 2007 10:45:46 (GMT+3)   |  
       

SteelOrbis'in edindiği bilgilere göre, Qatar Steel, DRI/HBI üretim kapasitesini 2010 yılına kadar 2.35 milyon mt'a; sıvı çelik kapasitesini 2.45 milyon mt'a; kütük kapasitesini 2.40 milyon mt'a; inşaat demiri kapasitesini ise 2.30 milyon mt'a yükseltmeyi planlamaktadır.

Şirket şu ana kadar, hammadde tedariklerini garanti altına almak amacıyla çok sayıda yatırım gerçekleştirmiştir. 2007 yılının Ocak ayında Qatar Steel'in Yönetim Kurulu, Bahreyn merkezli pelet tedarikçisi Gulf Industrial Investment Company'de (GIIC) %25 hisse satın alımını onayladı. Bu arada, Qatar Steel, doğrudan indirgenmiş kalitedeki peletlere ilişkin düzenli tedarikleri geranti altına almak için Kuzey Afrika'daki Mauritania'nın kuzeyinde bulunan Guelb El Aouj Direct demir cevheri projesinde %49.9 hisse devraldı.

Qatar Steel, Avustralya merkezli demir cevheri şirketi Sphere Investments Ltd.'de %9 hisseye sahiptir.

Perth merkezli Sphere Investments ile Batı Afrika'da petrol ve gaz araştırmalarına odaklanan Sphere Petroleum şirketinin  kurulması Qatar Steel'in gerçekleştirdiği diğer yatırımlar arasında yer almaktadır.

Bahreyn merkezli United Stainless Steel Company'de %25 hisseye sahip olan Qatar Steel, yassı çelik üretimi alanındaki yatırımları ile çelik kapasitesini 2012 yılına kadar 4 milyon mt'a yükseltmeyi planlamaktadır.


Benzer Haber ve Analizler

Umman'da 750 milyon$ değerinde çelik yatırımı

17 Oca | Çelik Haberler