OECD enflasyon oranı temmuzda %1,9 seviyesinde

Salı, 04 Eylül 2012 17:34:33 (GMT+3)   |  
       

OECD tarafından yayımlanan son verilere göre, OECD üyesi 34 ülkede yıllık enflasyon oranı bu yılın temmuz ayında %1,9 seviyesinde yer alarak haziran ayında kaydedilen %2 seviyesine göre hafifçe düştü.

OECD yıllık enflasyon oranındaki düşüşü enerji ve gıda fiyatları artışındaki yavaşlamaya bağladı. Temmuz ayında enerji fiyatlarındaki enflasyon haziran ayında kaydedilen %1,4 oranından %0,7'ye gerilerken, gıda fiyatlarındaki enflasyon %2,8'den, 2009 yılı eylül ayından beri görülen en düşük seviye olan %2,3'e geriledi. OECD, gıda ve enerji fiyatları çıkarıldığında, temmuz ayı yıllık enflasyon oranının haziran ayına göre değişmeyerek %1,8 seviyesinde yer alacağını belirtti.

Enflasyon oranı temmuz ayında ABD'de haziran ayında kaydedilen %1,7 seviyesine göre düşerek %1,4 seviyesinde yer alırken, Kanada'da haziran ayında kaydedilen %1,5 oranına göre düşüşle enflasyon oranı %1,3 oranında kaydedildi. Fransa ve Almanya'da temmuz ayı enflasyon oranı ise aylık değişim göstermezken, sırasıyla %1,9 ve %1,7 seviyelerinde kaydedildi. İngiltere'de enflasyon haziran ayında kaydedilen %2,4 oranına göre artışla %2,6'ya yükseldi. Japonya'da ise temmuz ayı yıllık enflasyon oranı ise haziran ayında kaydedilen %-0,2 seviyesinden, %-0,4 seviyesine düştü.