OECD enflasyon oranı nisan ayında %2,5 seviyesine geriledi

Salı, 29 Mayıs 2012 17:11:28 (GMT+3)   |  
       

29 Mayıs tarihinde OECD tarafından yayımlanan verilere göre, OECD üyesi 34 ülkede yıllık enflasyon oranı bu yılın nisan ayında %2,5 seviyesinde yer alarak mart ayında kaydedilen %2,7 seviyesine göre yavaşlama gösterdi. Nisan ayı enflasyon oranı yaklaşık bir yıldır kaydedilen en düşük seviyeyi oluştururken, şubat ayında yıllık enflasyon %2,8 olarak kaydedilmişti.

OECD yıllık enflasyon oranında nisan ayında görülen düşüşü, bir önceki ay kaydedilen %6,5 seviyesine göre düşerek nisan ayında %4,8 olarak kaydedilen ve enerji fiyatları artışındaki yavaşlamaya bağladı. Söz konusu ayda enerji fiyatları enflasyonu 2010 yılı ağustos ayından beri kaydedilen en düşük seviyede yer aldı. Enflasyon düşüşündeki başka bir etkeni de nisan ayında, mart ayı seviyesi olan %3,5 seviyesine göre düşerek %3,1 olarak kaydedilen gıda fiyatları artışındaki yavaşlama yarattı. OECD gıda ve enerji fiyatları çıkarıldığında, nisan ayı yıllık enflasyon oranının önceki aya göre sabit kalarak %2 seviyesinde yer aldığını belirtti.

Enflasyon oranı nisan ayında İngiltere'de mart ayında kaydedilen %3,5 seviyesinden düşüşle %3, ABD'de önceki ayın %2,7 seviyesinden düşüşle %2,3, Fransa'da önceki ayın %2,3 seviyesinden düşüşle %2,1, Japonya'da önceki ayın %0,5 seviyesinden düşüşle %0,4 ve Çin'de önceki ayın %3,6 seviyesinden düşüşle %3,4 seviyesinde yer aldı.