Meksika’nın otomotiv ve sanayi üretimi arttı

Perşembe, 15 Mart 2012 12:01:35 (GMT+3)   |  
       

Meksika Otomobil Endüstrisi Kurumu (AMIA) tarafından açıklanan verilere göre, şubat ayında, Meksika'nın otomotiv ihracatı, geçen yılın ocak ayına göre %25 artışla 194.640 adet olurken, söz konusu dönemde Meksika'nın otomotiv üretimi yıllık %24 artışla 242.317 adet olarak kaydedildi. Meksika'da iç piyasadaki otomotiv satışları, şubat ayında aylık %12 artışla 74.703 adede yükseldi. AMIA tarafından yapılan açıklamada, Meksika'nın şubat ayı otomotiv üretiminin, geçtiğimiz yılların şubat aylarına göre en yüksek seviyede olduğu, Meksika otomotiv endüstrisinin bu yıl üretim rekoru kırabileceği belirtildi.

Bu yılın ilk iki aylık döneminde ise ülkenin otomobil üretimi, 2011 yılının aynı dönemine göre %13 oranında artarken, söz konusu dönemde ülkenin otomobil ihracatı %10, iç piyasa otomobil satışları ise %11 arttı. Meksika'nın söz konusu dönemdeki otomobil ihracatının büyük kısmını ABD oluştururken, ülkenin Güney Amerika kıtasına yaptığı ihracat da artış kaydetti.

Bununla beraber, Meksika ulusal istatistik ajansı Inegi, ocak ayında Meksika'nın imalat ve inşaat faaliyetlerindeki artışın Meksika'nın toplam sanayi üretimini de artırdığını açıkladı. Ocak ayında Meksika'nın sanayi üretimi yıllık %4,2, aylık ise %0,83 oranında arttı. Ocak ayında Meksika'da imalat sektörü faaliyetleri %5,6, inşaat sektörü faaliyetleri %4,8 artarken, madencilik faaliyetleri %1,3 oranında düştü.