Meksika’nın Çin’den yaptığı ithalat ilk yarıda artış gösterdi

Perşembe, 20 Ağustos 2015 11:03:41 (GMT+3)   |  
       

Meksika Demir Çelik Odası Canacero, bu sene ilk yarıda Meksika’nın nihai mamul ithalatının yıllık %112,5 arttığını bildirerek, Çin yuanının devalüasyonunun ülkenin çelik sektörüne vereceği etki hakkındaki endişelerini açıkladı.

Canacero’ya göre, Çin yuanının değerinin %4,06 düşmesiyle birlikte, Asya ülkelerinden adil olmayan koşullarda yapılan ithalatın artması bekleniyor.

Canacero, Çin’in para biriminin değerini düşürerek, yerel piyasasında azalan talep sebebiyle ihracat piyasasını hedeflediğini ve ihracat piyasasında çelik ürünleri fiyatını daha da ucuz hale getirdiğini söyledi. 

Canacero yaptığı açıklamada, Çin’in yapay olarak fiyatları düşürmesi sayesinde piyasadaki konumunu korumaya çalıştığını ve aynı zamanda arz dengesini ve çelik fiyatlarını tek taraflı olarak kontrol etmeye çalıştığını belirtti.

Söz konusu durumun Meksika’nın ABD’ye yaptığı ihracatı tehlikeye attığını belirten Canacero, ilk yarıda Meksika çelik sektöründeki ticaret açığının yıllık %55,8 artışla 4,65 milyon mt olduğunu bildirdi.