Liberty Ostrava 2 No’lu yüksek fırınını Nisan ayı sonunda geçici olarak durduracak

Cuma, 17 Nisan 2020 16:01:07 (GMT+3)   |   İstanbul
       

Çek Cumhuriyeti’nde faaliyet gösteren çelik üreticisi Liberty Ostrava, önceki adıyla ArcelorMittal Ostrava, 2 No’lu yüksek fırınının faaliyetlerini Corona virüsünün piyasaya etkisi nedeniyle bu ay sonunda Ağustos ayının sonuna kadar geçici olarak durduracağını açıkladı. Ancak şirket 3 No’lu yüksek fırını ile faaliyet göstermeye devam edecek.

Bu hamle şirketin pik demir üretimini %20 azaltarak Avrupa çelik piyasasındaki kayda değer yavaşlamaya daha iyi adapte olmasını ve stok seviyelerini çok daha etkili bir şekilde yönetmesini sağlayacak. Ayrıca, bu durum şirketin işlevsel ve ticari açıdan esnek kalarak kendini talep kanadındaki değişikliklere en etkili şekilde uyum sağlamasına olanak tanıyacak.

Duruş sırasında, şirket 2 No’lu yüksek fırınında ekonomik şartlar iyileştiğinde faaliyetlerine en kısa sürede yeniden başlamak amacıyla bakım çalışmaları yapacak.

Şirket ayrıca bu durumun 400 çalışanı etkileyeceğini belirterek %7’sinin uygun pozisyonlara transfer edileceğini, diğerlerinin ise her çalışanın bu durumdan en az şekilde etkilenmesini sağlamak için ücretlerinin %70’i ödenerek dönüşümlü olarak çalıştırılacağını bildirdi.

Bu süreçte, Liberty Ostrava Şubat ayında açıklanan stratejik yatırımlarının gerçekleştirilmesi üzerinde çalışmaya devam edecek.