JSW Steel ve Cevital Lucchini’nin Piombino tesisi için son tekliflerini sundu

Çarşamba, 19 Kasım 2014 17:39:50 (GMT+3)   |   Brescia
       

JSW Steel ve Cevital Lucchini'nin Piombino tesisi için son tekliflerini sundu

Hintli çelik üreticisi JSW Steel ve Cezayir merkezli Cevital'in İtalyan çelik üreticisi Lucchini'nin Piombino'daki çelik üretim kompleksi için son tekliflerini sundukları öğrenildi.

Lucchini'nin 19 Kasım tarihinde yaptığı açıklamaya göre Lucchini'den sorumlu hükümet yetkilisi Peiro Nardi teklifleri inceleyerek 21 Kasım tarihinde Roma'da İtalyan hükümeti denetleme komitesine ilk raporu sunacak.
Piombino belediye başkanı Massimo Giuliani, son tekliflerin ilk tekliflere göre büyük bir gelişme kaydetmediğini ve sektörün gelişmesi açısından Cezayir merkezli Cevital'ın daha olumlu bir tercih olduğunu belirtirken, işçi sendikası liderlerinin de tekliflerin aynı kalması halinde Cevital'in en iyi tercih olacağı konusunda hemfikir oldukları ifade edildi.

2012 yılının sonlarında iflasını açıklayan Lucchini, büyük şirketleri kurtarmak ve toplu işten çıkarımları önlemek amacıyla kurulan özel idarenin kontrolü altına girmişti. Rus çelik üreticisi Severstal 2005 yılında, Lucchini'yi aynı adlı aileden satın almış ve daha sonra Lucchini'nin satışını kolaylaştırmak amacıyla çoğunluk hissesini Severstal'ın sahibi Alexei Mordashov'a satmıştı. Çelik fiyatlarındaki düşüş ve zorlu ekonomik koşullar nedeniyle Lucchini'nin satışının kolay olmadığı bildiriliyor.