Jindal Steel & Power, Umman’da şirket devralıyor

Perşembe, 20 Mayıs 2010 14:42:18 (GMT+3)   |  
       

Hintli çelik grubu Jindal Group'un bünyesinde, çelik, enerji, petrol ve doğal gaz sektörlerinde faaliyet gösteren Jindal Steel & Power Limited'in Mauritius merkezli bağlı kuruluşu Jindal Steel & Power  (Mauritius) Ltd (JSPLM), Umman merkezli Shadeed Iron & Steel Co. LLC'yi (Shadeed) 464 milyon $ karşılığında devralma kararı aldı.

JSPLM tarafından yapılan açıklamada, şirketlerin söz konusu karar doğrultusunda bağlayıcı bir anlaşma yaptığı ve bu çerçevede 400 milyon $ borcun da şirketin yeni sahibine devredileceği bildirildi. 

Açıklamada, mühendisliği Kobe Steel (Japonya) ve Midrex (ABD) tarafından yapılan Shadeed tesislerinin mükemmel bir devralım hedefi olduğu ve bir yıl içinde faaliyete geçirilmesinin hedeflendiği belirtildi.

JSPLM'nin Afrika ve Bolivya'da demir cevheri madenlerine yatırım yaptığı bildirilirken, devralınan tesis ile Orda Doğu'da 15 milyon mt olduğu öngörülen çelik açığından pay alınmasının hedeflendiği vurgulandı. Shadeed'in yılda 1,5 milyon mt üretim kapasitesi olacak, Sohar, Umman'daki gaz temelli sıcak tıkızlanmış demir tesisinin kurulum aşamasında olduğu ve bu talebin karşılanmasında katkı yapacağı belirtildi.