İran'da yeni bir çelik tesisinin inşasına başlanıyor

Çarşamba, 14 Kasım 2007 11:23:27 (GMT+3)   |  
       

İran'ın kuzeydoğusundaki Razavi Khorasan eyaletinde bulunan Quchan şehrinde 10 Kasım tarihinde yeni bir çelik tesisinin inşa çalışmaları başladı. Yeni tesis, ilk aşamada yıllık 300.000 mt nervürlü inşaat demiri, T-profil, köşebent ve profil üretim kapasitesine sahip olacaktır. Projenin söz konusu ilk aşaması toplam 500 milyar Riyal (54 milyon $) civarında bir yatırıma ve 30 aydan kısa bir uygulama süresine ihtiyaç duyacaktır.

İkinci aşamasında ise, yıllık üretim kapasitesi 500.000 mt'a yükseltilecektir. Yeni tesis 100 hektarlık bir alan üzerine kurulacak olup, üretim tesisleri ise 15.000 m²'lik kapalı alan içerisinde yer alacaktır.

Söz konusu projenin en önemli özelliği, tesisin hammadde kullanımıdır. Yeni tesis, ilk aşamasında, çelik üretimi için hurda kullanacakken, ikinci aşamada ise tamamen demir cevheri kullanımına geçecektir.

 İnşa ile ilgili olarak, proje yönetim müdürü Ahmad Reza Soleymani, ihtiyaç duyulan makinelerin %30'unun yerel kaynaklardan tedarik edileceğini, geri kalanının ise tesis inşa eden yabancı şirketlerden tedarik edileceğini söyledi.

Piyasa uzmanlarına göre, Razavi Khorasan eyaletinin metalürjik üretim için gerekli olan hammaddeleri geniş ölçüde barındırması itibarı ile yeni tesisin söz konusu eyalette kurulacak olması oldukça avantajlıdır.

İran, şu an yaklaşık 20 milyon mt çelik ürün tüketmekte olup, yerel üreticilerin tedarik edebildiği miktar ise yaklaşık 13 milyon mt'dur.


Benzer Haber ve Analizler

IRPEAS: Uzun mamul piyasası aralık ayında toparlanma beklentisinde

10 Ara | Çelik Haberler

Ukrayna’nın çelik boru ihracatı ocak-kasım döneminde %25,5 azaldı

31 Ara | Çelik Haberler

Bajetti: “Piyasalara en ciddi baskıyı İspanya gerçekleştiriyor”

13 Nis | Çelik Haberler

Çin'in işlenmiş çelik fiyatlarındaki düşüşe genel bakış ve geleceğe dönük tahminler

28 May | Çelik Haberler

IMIDRO-Gambron Steel Direktörü Hasan Mosayeb Zadeh söyleşisi

20 Nis | Çelik Haberler

İranlı Vian Steel yeni haddeleme tesisi açmayı planlıyor

14 Oca | Çelik Haberler

İranlı Khorasan Steel ham çelik üretimini %12 artırdı

31 Tem | Çelik Haberler

Haziran ayı dünya ham çelik üretimi Mayıs ayına göre arttı

20 Tem | Çelik Haberler