Hindistan’ın demir cevheri ihracatı vergi artışı nedeniyle azalabilir

Çarşamba, 30 Aralık 2009 17:16:50 (GMT+3)   |  
       

Hindistan Maden Endüstrileri Federasyonu (FIMI) tarafından 30 Aralık tarihinde yapılan açıklamaya göre, demir cevheri ihracat vergisinin geçtiğimiz günlerde %5 oranında artırılmasının ardından Hindistan'ın içinde bulunduğumuz mali yılda gerçekleştireceği demir cevheri ihracatının 6 milyon mt azalması bekleniyor.

FIMI tarafından yapılan açıklamada, demir cevheri sektörünün, dünya ekonomisinin düzelmesiyle talepte artış olacağı beklentisiyle ihracat hedefini 119 milyon mt olarak belirlediği, ancak yapılan ihracat vergisi artışından sonra bu hedefe ulaşmanın zor olduğu belirtildi.

SteelOrbis'in daha önce bildirdiği gibi, Hindistan hükümeti geçtiğimiz günlerde parça demir cevherinin %5 olan ihracat vergisini %10 ve toz demir cevherine uygulanmayan ihracat vergisini %5 olarak değiştirmişti.

Konuyu değerlendiren FIMI Genel Sekreteri R.K. Sharma, "Bu mali yılda demir cevheri ihracatının, küresel ekonomisindeki toparlanma işaretleriyle birlikte artan talep nedeniyle 110 milyon mt olması bekleniyordu. Ancak, demir cevheri ihracat vergisinin %5 artırılmasıyla demir cevheri ihracatının, geçen mali yılda ulaşılan 105 milyon mt seviyesisin de altında kalmasını bekliyoruz," dedi.

FIMI'den bir grup temsilci, 30 Aralık tarihinde Çelik Bakanı Virbhadra Singh ile görüştü. Yapılan toplantıda, FIMI temsilcileri bakandan, hükümeti, madencilik sektörünü olumsuz olarak etkileyecek olan vergi artışını iptal etmeye çağırmasını talep etti.

Sharma son olarak, "Avustralya ve Brezilya'nın hemen ardından dünyanın en büyük üçüncü demir cevheri ihracatçısıyız. Yerel üretimimiz 227 milyon mt olmasına karşın tüketimimiz yalnızca 87 milyon mt seviyesinde. Kullanılmayan üretim ihraç ediliyor, ancak bu vergi artışı ihracatı olumsuz etkileyecek," dedi.


Benzer Haber ve Analizler

Brezilya çıkışlı yüksek kalite demir cevheri fiyatları Çin’deki tatilin ardından yükseldi

07 May | Hurda ve Hammadde

Günlük demir cevheri fiyatları CFR Çin - 6 Mayıs 2024

06 May | Hurda ve Hammadde

Hindistan’ın koklaşabilir taş kömürü ithalatı Nisan ayında %13 arttı

06 May | Çelik Haberler

Hint NMDC Limited’in demir cevheri üretimi Nisan ayında %1 düştü

03 May | Çelik Haberler

ArcelorMittal’in net kârı ve satış geliri birinci çeyrekte düşüş gösterdi

02 May | Çelik Haberler

IREPAS hammadde tedarikçileri komitesi: Piyasa toparlanma konusunda iyimser

30 Nis | Çelik Haberler

Günlük demir cevheri fiyatları CFR Çin - 30 Nisan 2024

30 Nis | Hurda ve Hammadde

Günlük demir cevheri fiyatları CFR Çin - 29 Nisan 2024

29 Nis | Hurda ve Hammadde

Hint SMIOL mangan ve demir cevheri üretim kapasitesini artıracak

29 Nis | Çelik Haberler

Brezilya çıkışlı yüksek kalite demir cevheri fiyatları yükseldi

29 Nis | Hurda ve Hammadde