Fransa’nın imalat sanayisinde güven endeksi düşmeye devam etti

Salı, 19 Haziran 2012 12:26:16 (GMT+3)   |  
       

Fransa'nın Ulusal İstatistik ve Ekonomi Çalışmaları Enstitüsü (INSEE) tarafından yayımlanan açıklamaya göre, ülkenin imalat sanayisinde güven endeksi haziran ayında mayıs ayına göre 1 puan düşüş kaydetti. Fransız sanayi temsilcileri ile yürütülen bir araştırmaya göre, Fransa'nın sanayi sektörü ekonomik gösterge endeksi haziran ayında ardı ardına üç aylık bir düşüş trendi göstererek, olumsuz bir görünüme işaret eden bölgede yer aldı.

Enstitünün açıklamasına göre, sanayi sektörünün önde gelenleri geçtiğimiz dönemde imalat sanayisindeki faaliyetlerinin düşmeye devam ettiğini ve nihai mamul stoklarının önceki aya göre azalarak uzun süreli ortalama seviyesinin hafifçe altında yer aldığını belirtti. Araştırma sonuçlarına göre, Fransız sanayisinde alınan toplam siparişler ve ihracat siparişleri de önceki aya göre neredeyse sabit kalarak daha önceki ortalamanın altındaki seyrine devam etti.

Bununla beraber, önümüzdeki aylarda imalat sanayisinde faaliyetlerin hareketsiz bir trend izleyeceği tahmin ediliyor. Sanayi temsilcilerinin Fransa sanayisinin bütününe yönelik genel bakışını ortaya koyan genel üretim durumu ise bir önceki aya göre zayıflayarak, uzun süreli ortalamanın hayli altında yer aldı.

Öte yandan, Fransa'nın inşaat sektöründe güven endeksi haziran ayında mayıs ayına göre 1 puan düşüş kaydederek, olumsuz bir görünüme işaret eden bölgede seyrine devam etti.