Corus, Teesside tesislerinin satışı için Taylandlı SSI ile anlaştı

Cuma, 27 Ağustos 2010 15:10:06 (GMT+3)   |  
       

Hindistan merkezli Tata Steel'in İngiltere merkezli bağlı kuruluşu Corus UK Limited (Corus), 27 Ağustos tarihinde, Tayland'ın en büyük çelik üreticisi Sahaviriya Steel Industries Public Company Limited (SSI) ile İngiltere'deki Teesside Cast Products (TCP) tesislerinin 500 milyon $ karşılığında muhtemel satışı için bağlayıcı olmayan mutabakat anlaşması imzaladı.

Corus tarafından yapılan açıklamada, bağlayıcı anlaşma imzalanarak devralımın hayata geçirilmeis durumunda, tesiste halihazırda çalışmakta olan 700 işgücüne ek olarak yeni istihdam imkanları oluşacağı bildirildi.
Devralıma konu olan varlıklar arasında, Redcar ve South Bank metalürjik kok fırınları, TCP'nin enerji santralleri ve sinterleme tesisi ile Lackenby çelik üretim tesisleri yer alıyor.

TCP'nin ağır yük terminali ise, Corus ve SSI arasında kurulacak bir ortak girişim yoluyla işletilecek. Böylece iki şirket de terminalin imkanlarından yararlanabilecek.

Corus CEO'su Kirby Adams konu hakkında, "Bağlıyıcı bir satış anlaşması için atılan bu ilk adım sonrasında, satışın kısa sürede tamamlanmasını ve Teesside tesislerinin 2011 yılının ilk yarısında yeniden faaliyete geçmesini bekliyoruz," dedi.

SSI Başkanı Win Viriyaprapaikit ise şunları söyledi: "Devralım, SSI'ın hem temel çelik üretimi, hem de haddeleme faaliyetleri bulunan bir entegre çelik üreticisi olma amacını gerçekleştirmesini sağlayacak."

Corus ve SSI, bağlayıcı bir anlaşmaya varmak için hem aralarındaki müzakereleri, hem de hükümet ve sendikalar ile görüşmelerini sürdürüyor.