Corus rüzgar enerjisi sektörüne yönelik tesis kuracak

Cuma, 13 Ağustos 2010 16:17:34 (GMT+3)   |  
       

Hintli çelik devi Tata Steel'in İngiltere merkezli bağlı kuruluşu Corus, 13 Ağustos tarihinde, Teesside, İngiltere'de yer alan Corus Redcar çelik üretim tesislerinde 31,5 milyon £ yatırımla, 220 istihdam yaratacak bir imalat tesisi kuracağını bildirdi.

Şirket tarafından yapılan açıklamada, tesisin açık deniz rüzgar türbinlerinin temelinde kullanılan monopil adı verilen yapısal çelik üretimi yapacağı belirtildi.

Bu amaçla Redcar tesislerinin belirli bir bölgesine, ağırlıkları 650 mt'ye kadar çıkabilen çelik yapıların üretimi ve sevkiyatı için yeni ekipman tedarik edilecek.

Corus Ürün Pazarlama Direktörü Chris Eliot yatırımın nedenine dair olarak şunları söyledi: "İngiliz hükümeti, gelecek on yılda denizde binlerce rüzgar türbini kurmak üzere heyecan verici bir planı onayladı. Bu türbinler, İngiltere'nin mevcut enerji gereksiniminin %15'ine karşılık gelen 35 gigawatt elektrik enerjisi üretebilecek. Benzer gelişmeler diğer Avrupa ülkelerinde de görülmekte. Bu gelişmeler bize büyük fırsatlar sunmakta. Yalnızca İngiltere'de, bu rüzgar türbinlerinin temelleri ve kule inşaatları için gelecek on yılda yaklaşık 6 milyon mt çeliğin gerekli olacağını tahmin ediyoruz."