BlueScope 1,05 milyar A$’lık zarar nedeniyle 1.000 işçi çıkaracak

Salı, 23 Ağustos 2011 15:13:58 (GMT+3)   |  
       

30 Haziran 2011'de sona eren 2010-11 mali yılına ilişkin yıllık 1,05 milyar A$ (1,09 milyar $) zarar açıklayan Avustralya merkezli çelik üreticisi BlueScope Steel, büyük bir yeniden yapılanma program uygulayacağını bildirdi.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Port Kembla'da bulunan 6 No'lu yüksek fırın ve Western Port sıcak şerit tesisi kapatılacak. Bunun sonucunda, ihracat alanından çekilecek olan BlueScope'un çelik üretimi Avustralya çelik talebine paralel hale gelecek. 4 No'lu kok bataryası, 3 No'lu bazik oksijen fırını ve 1 No'lu slab döküm ünitesi de yeniden yapılanma program kapsamında kapatılırken, sıcak şerit ve soğuk hadde tesisleri ile metal kaplama ve boya hatları faaliyete devam edecek. BlueScope Steel, söz konusu tesislerin kapatılmasının 800'ü Port Kembla'da, 200'ü Western Port'ta olmak üzere toplamda 1.000 kişini işten çıkarılmasına yol açacağını belirtti. 
 
BlueScope Steel'den yapılan açıklanın ardından, Avustralya madenci BHP Billiton Illawarra Coal, iş başvurularını kabul etmek amacıyla bir merkez kurarak yeniden yapılanma programından etkilenenlere destek sağlayacağını belirtti. BHP Billiton, Illawarra kömür madenlerinde 50 kişinin daha işe alınacağını ve 750 adet açık pozisyonun bulunduğu Queensland kömür madenlerinde ya da 600 adet açık pozisyonun bulunduğu Batı Avustralya'da bulunan demir cevheri madenlerinde çalışmak isteyenlerin başvurularını kabul edeceğini açıkladı.