ArcelorMittal ve Marcegaglia Ilva için bağlayıcı olmayan bir teklif verdi

Çarşamba, 26 Kasım 2014 17:41:40 (GMT+3)   |   Brescia
       

Küresel çelik devi ArcelorMittal'in İtalyan çelik üreticisi Marcegaglia ile birlikte Taranto merkezli İtalyan çelik üreticisi Ilva'nın Genova Cornigliano ve Novi Ligure'deki haddehaneleri ve Taranto'daki tesisi için bağlayıcı olmayan ortak bir teklif sunduğu haberi İtalyan basınında yer aldı.
 
ArcelorMittal ile Marcegaglia'nın ortak teklifine göre, kurulacak yeni şirket, ArcelorMittal Group'un uluslararası ağının bir parçası olarak Ilva'nın tekrar üretime girmesinden sonra ilk on iki ay içinde Ilva tesislerinin bakımına ilişkin mali yükü ve potansiyel mali kayıpları üstlenecek.
 
Önümüzdeki haftalarda İtalyan çelik üreticisi Arvedi'nin de ayrıca bir teklif vermesi beklenirken, şirketin tek başına mı yoksa yabancı bir ortakla mı hareket edeceği netlik kazanmadı. Her iki durumda da ArcelorMittal-Marcegaglia ve Arvedi, devlet destekli İtalya bankası Cassa Depositi e Prestiti ile iş birliği içinde olacak.

Ilva'dan sorumlu hükümet yetkilisi Piero Gnudi, daha önce Ilva'nın alıcı veya alıcılarının Taranto merkezli tesisin çevresel iyileştirme şartlarına ve iş hakkının korunmasına saygı göstermek zorunda olduklarını belirtmişti. Ilva'nın çevresel şartlarının İtalyan hükümetinin entegre çevre kurallarına göre iyileştirilmesi maliyetinin1,8 milyar €'yu bulması bekleniyor. Entegre çevre hedeflerinin %80'ine gelecek yıl temmuz ayında, geri kalanına da 2016 yılının ağustos ayında ulaşılması bekleniyor.
 
Geçtiğimiz hafta, bankalar eylül ortasında Ilva'ya tahsis ettikleri 125 milyon €'luk kredinin ardından 125 milyon € tutarında ikinci bir kredi daha verdi. Yeni kredi, Ilva'nın maaş ödemeleri ve performans primleri gibi son tarihi aralık ayı olan ödemeleri yapabilmesi ve geçmiş tarihli faturalar için ekim ayında 34 milyon €'luk ödeme alan Ilva tedarikçilerine ek destek sağlaması açısından da önemli.


Benzer Haber ve Analizler

Somanath Tripathy: Hindistan’da toplam hurda tüketiminin bu yıl 35,6 milyon mt’a çıkması bekleniyor

29 Nis | Çelik Haberler

Roman Perepelytsia: Ukrayna’da çelik tüketimi savaş öncesi seviyelere ulaşmak üzere

29 Nis | Çelik Haberler

Almanya’nın ham çelik üretimi Ocak-Mart döneminde %6 yükseldi

25 Nis | Çelik Haberler

Arjantin’in çelik üretimi Mart ayında azaldı

25 Nis | Çelik Haberler

CISA üreticilerinin günlük ham çelik üretimi Nisan ortasında %0,33 yükselirken stoklar %0,75 azaldı

24 Nis | Çelik Haberler

MMK’nın çelik üretimi birinci çeyrekte azaldı

19 Nis | Çelik Haberler

Brezilya’nın ham çelik üretimi Mart ayında yükseldi

17 Nis | Çelik Haberler

Çin’in Ocak-Mart döneminde ham çelik üretimi %1,9 düşerken çelik fiyatları Nisan ayında toparlanmaya başladı

16 Nis | Çelik Haberler

CISA üreticilerinin günlük ham çelik üretimi Nisan başında %0,47 gerilerken stoklar %0,94 azaldı

16 Nis | Çelik Haberler

ABD’nin ham çelik üretimi haftalık %1,1 geriledi

16 Nis | Çelik Haberler