Alman çelik sektörü 2015’te ılımlı bir iyileşme bekliyor

Pazartesi, 19 Ocak 2015 18:15:28 (GMT+3)   |   İstanbul
       

Almanya çelik federasyonu Wirtschaftsvereinigung Stahl (WV Stahl) yerel siparişlerin güçsüz kalmasına karşın uluslararası siparişlerin artmasıyla toplam siparişlerde görülen orta dereceli yükseliş trendine bağlı olarak 2015 yılında çelik üretiminde iyileşme beklendiğini açıkladı. Alman çelik federasyonu iç piyasada ürün siparişlerinin güçsüz kalmasının sebebinin Almanya’daki mevcut zayıf yatırım ortamı olduğunu belirtti. 
 
Almanya çelik federasyonu çelik boru üretimine ilişkin görünümün petrol fiyatlarındaki düşüş ve South Stream projesinin sonlanmasından dolayı belirsiz hale geldiğini ifade etti. Ancak petrol fiyatlarındaki düşüşün önümüzdeki dönemde Alman ekonomisinde ve çelik tüketen sektörlerde kayda değer bir ekonomik canlanma sağlayacağı ifade edildi.
 
Bununla birlikte, Alman Otomotiv Endüstrisi Birliği (VDA) ve Alman Mühendisler Odası (VDMA) 2015 yılında her iki sektörde ayrı ayrı %2 artış tahmin ederken, Alman inşaat sektörü için de %2 artış bekleniyor. Bu üç sektör Alman çelik talebinin %75’ini oluşturuyor.
 
Alman çelik federasyonu Çin’den gelen ucuz ithal ürünlerin Avrupa çelik piyasası için önemli bir risk faktörü olmaya devam ettiği konusunda da uyarıda bulundu.