AISI, ABD Ticaret Bakanlığı’nın Çin’den ithal OCTG ürünlerine karşı kararına destek verdi

Cuma, 11 Eylül 2009 16:59:22 (GMT+3)   |  
       

Amerikan Demir Çelik Enstitüsü (AISI), 10 Eylül tarihinde, ABD Ticaret Bakanlığı'nın (DOC) Çin'den ithal petrol ve doğal gaz borusuna (OCTG) yönelik telafi edici vergi uygulanması yönünde aldığı ön kararını desteklediğini açıklayan bir bildiri yayımladı.

SteelOrbis'in daha önce bildirdiği gibi, ABD Ticaret Bakanlığı, Çin'den ithal OCTG ürünlerine ilişkin olarak açılan telafi edici vergi (CVD) soruşturmasıyla ilgili olarak, bu ürünün ithalatında sübvansiyon olduğuna dair ön karar almış ve Çinli üreticiler/ihracatçılar için  %10,90-30,69 arasında değişen oranlarda sübvansiyon marjı getirmişti.

Bu ön kararla ilgili olarak AISI Başkanı ve CEO'su Thomas J. Gibson şu açıklamayı yaptı:

"AISI, Ticaret Bakanlığı'nın Çin'den ithal OCTG ürünlerine telafi edici vergi uygulama yönündeki ön kararını desteklemektedir.

Bu dava tamamen, Çin'in 2006-2008 yılları arasında ABD piyasasına, yerel sanayiye yüksek oranda zarar verebilecek düzeyde sübvanse edilmiş OCTG ürünleri sevk ederek sergilediğine benzer, adil olmayan ticari eylemleri önlemek için konulmuş ticaret yasalarının uygulanması ile ilgilidir. Bu ithalat artışı, piyasa dinamikleri sonucunda oluşmadı; Çinli üreticilerin faydalandıkları, Ticaret Bakanlığı tarafından tespit edilen büyük hükümet sübvansiyonu gibi sayısız adil olmayan uygulama sonucunda ortaya çıktı.

Ticaret Bakanlığı'nın bu olumlu kararı, ABD'li çelik üreticilerinin, adil olmayan ticaret uygulamaları ile bozulmamış bir ticari sahada rekabet edebilmelerini sağlayacak. Çin'den ithal sübvanse edilmiş çelik ve diğer imalat ürünlerine karşı telafi edici vergi yasalarımızın sıkı ve eksiksiz biçimde uygulanması, Birleşik Devletler'deki istihdamın ve imalat yatırımlarının geleceği için kritik önemini koruyacaktır."


Benzer Haber ve Analizler

Fitch: Çelik talebi, gelecek 18 ay içinde yavaşça toparlanacak

17 Ara | Çelik Haberler

Fitch: Çelik talebi, gelecek 18 ay içinde yavaşça toparlanacak

17 Ara | Çelik Haberler