ABD’li çelik üreticileri kongrede ithalata ilişkin ifade verdi

Pazartesi, 30 Mart 2015 11:41:52 (GMT+3)   |   San Diego
       

ABD'nin önde gelen çelik şirketlerinde görev alan üç genel müdür, Çelik Kurulu Parti Toplantısı'nda hükümetin rekabet sağlamak ve çelik ile diğer imalat sektörlerinde ABD'deki istihdam oranını korumak için ticarete yönelik politikaları, iş gücüne yapılan yatırımı ve altyapıyı önemli ölçüde iyileştirmesi gerektiğini açıkladı. Çelik üreten eyaletlerden gelen yaklaşık yirmi beş kongre üyesine ifade verenler arasında Amerika Demir ve Çelik Birliği üyeleri, ABD Çelik Birliği başkanı, Nucor Corporation başkanı, AISI yönetim kurulu başkanı, ArcelorMittal USA yönetim kurulu başkanı bulunuyor. CEO'lar, sektörde adil olmayan ticaret yoluyla yapılan yüksek ithalat seviyesine karşı verilen mücadelenin devam ettiğinin altını çizdi.

Nucor CEO'su John Ferriola, "Yabancı hükümetlerin açıkça kendi çelik sektörlerini desteklemesi küresel çelik üretiminde arz fazlasına neden oldu. Uluslararası ticaret kurallarının açık açık ihlal edilmesi çelik ürünlerinde dampinge neden oldu. Sonuç olarak ABD'de satılan çeliğin üçte biri daha az verimliliğe ve güvenirliğe sahip, çevre dostu olmayan ülkelerde üretiliyor. Hükümetimiz yasayı çiğneyen ülkelere karşı daha sert sınırlar koymalı," açıklamasında bulundu.

US Steel CEO'su Mario Longhi, "ABD'nin emniyeti, güvenliği ve refahı, kriz zamanlarında ve ekonomik açıdan olumlu zamanlarda ülkenin temel ihtiyaçlarına ülke içinde nasıl yanıt verdiğimize bağlı. 90'ların sonundan bu yana bu kadar yoğun bir ithalat dalgası yaşamamıştık. En son bu seviyeleri gördüğümüzde ABD'li çelik üreticilerinin yarısına yakını yok oldu. Bugün yine ülke çapında tesisler üretimlerini durdurmaya başladı. Tesisler kapatılmaya devam ediyor ve Amerikalı işçiler işten çıkartılıyor. ABD'de bulunan çelik şirketleri yasa dışı ticaret faaliyetlerinden dolayı zarar görüyor," dedi.

Çelik sektörünün durumundan ve nitelikli iş gücünden söz eden ArcelorMittal USA CEO'su Mike Rippey, "İş gücünde ortalama yaş oranı 50. Önümüzdeki beş yılda yıllık 500 emeklilik seviyesi bekliyoruz. Gençlerin imalat sektörünü cazip bir kariyer olarak görmelerini nasıl sağlarız? Avrupa ve Asya'daki rakiplerimiz mühendislik yeteneklerini ve küresel anlamda yarışabilecek iş gücü geliştirmek için programlara yatırım yapıyor. Bizler de alanlarını ve dolayısıyla kariyerlerini belirlerken öğrencileri motive eden STEM eğitimine yatırım yapmalıyız," dedi.