ABD, yedi ülkeden ithal filmaşinler için inceleme yürütecek

Salı, 11 Aralık 2007 10:47:20 (GMT+3)   |  
       

ABD Uluslararası Ticaret Komisyonu (ITC); Brezilya'dan ithal edilen karbon ve bazı alaşımlı çelik filmaşinlere yönelik telafi edici vergi ile Brezilya, Kanada, Endonezya, Meksika, Moldova, Trinidad ve Tobago ile Ukrayna'dan ithal edilen aynı ürünlere yönelik anti-damping vergileri için beş yıllık gözden geçirme (sunset review) incelemeleri yürütmek üzere dün bir oylama düzenledi.

Dün yapılan oylama sonucunda ITC, vergilerin iptalinin ABD yerel endüstrisi için önemli ölçüde zararın devamına veya yeniden oluşumuna neden olup olmayacağını belirlemek üzere beş yıllık gözden geçirme (full sunset review) incelemeleri yürütmeye karar verdi.

İlgili tarafların ITC'nin kararı hakkında görüş bildirmeleri talep ediliyor. Genellikle, incelemenin başlatılmasından 95 gün sonra ITC, yapılan yorumların, beş yıllık incelemeye gösterilen ilginin yeterli veya yetersiz seviyede olup olmadığına karar veriyor. Yorumların yeterli olması durumunda ITC, açık oturum ve anketi de kapsayan beş yıllık gözden geçirme incelemeleri yürütecek.