Hint üreticiler Avrupa’ya yapılan yeni bağlantılarla sıcak rulo sac ihracatına yeniden başladı 

Salı, 14 Kasım 2023 15:30:47 (GMT+3)   |   Kalküta
       

Hindistan’dan dış piyasalara yapılan sıcak rulo sac satışları Çin ve diğer Asya ülkeleri gibi daha ucuz alternatifler bulunduğu için güçsüz kalsa da kaynaklara göre bazı Hint üreticiler iki aylık aranın ardından dış piyasalara yeniden teklif vermeye başladı. Böylece en az iki büyük ölçekli entegre üretici Aralık ortası sevkiyatlı olmak üzere Antwerp teslim yaklaşık 20.000 mt malzemeyi yüksek fiyatlardan sattığını duyurdu.  

Hindistan çıkışlı sıcak rulo sac fiyatları geçen hafta kaydedilen 590-620$/mt FOB bandına kıyasla 590-640$/mt FOB’dan duyulurken aralığın üst sınırı Avrupa’ya verilen tekliflere ve yapılan bağlantı fiyatlarına denk düştü. 20.000 mt’luk Hindistan çıkışlı sıcak rulo sac üreticiler tarafından birkaç farklı bağlantıda el değiştirirken bağlantı detayları verilmedi. Ortalama fiyatın 685-690$/mt CFR Antwerp (yaklaşık 639-644€/mt CFR) olduğu düşünülüyor. Öte yandan Avrupa’nın güneyinde İspanya gibi ülkelerdeki müşteriler 640€/mt CFR’dan Hindistan çıkışlı sıcak rulo sac teklifi duyduklarını söylerken bazı kaynaklara göre Hint tedarikçiler tekliflerini 670$/mt CFR veya 625€/mt CFR’a düşürmeye hazır. Ancak bu fiyat seviyesi de alıcılar için yüksek kabul ediliyor.  

Özel bir üreticiden SteelOrbis’e konuşan bir kaynak, “Henüz Hindistan’ın ihracatında bir toparlanma olacağını söylemek için erken. AB bölgesinden olumlu işaretler geliyor. Hint üreticiler yıl başında yeni kotalar devreye girdiğinde Avrupa’ya satış yapmaya devam edebilir. Piyasa görünümü olumlu. Ancak dış piyasalara satışların güçlenmesi için alıcıların daha istekli olmasını beklemeliyiz,” şeklinde konuştu.  

Hint bir tüccar, “Hint üreticiler yerel sıcak rulo sac fiyatlarını düşürmek istemeyip yalnızca küçük düzeltmeler yaptığı için Avrupa’dan gelen olumlu havayı boşa düşürmemek adına ihracata başlamaya çalışıyor,” ifadelerini kullandı.  

Öte yandan diğer dış piyasalarda bir toparlanma görülmedi. Vietnam ve Orta Doğu gibi birkaç piyasadan beklentiler olumlu olsa da Hint satıcılar bu piyasaları çok ucuz buluyor. Tata Steel Limited’ta görevli bir yetkili, “Bazı Asya piyasalarında kabul gören ithal fiyatların 560-570$/mt CFR bandında yer aldığını duyduk. Hint üreticilerin iç piyasaya yönelmesi daha mantıklı ve bu seviyelerden ihracata tonaj ayırmak için baskı hissetmiyorlar,” dedi.


Benzer Haber ve Analizler

Küresel sıcak rulo sac piyasasına bakış: Çoğu tedarikçi fiyat değişikliğine gitmedi fakat satışlar durgun

17 May | Yassı Ürünler ve Slab

Romanya’da yerel yassı mamul fiyatları cansız talebe rağmen aynı kaldı

17 May | Yassı Ürünler ve Slab

Çin’de başlıca vadeli çelik ve hammadde fiyatları - 17 Mayıs 2024

17 May | Uzun Ürünler ve Kütük

AB'nin Türkiye’ye ayırdığı filmaşin ve kutu profil ithalat kotaları tükendi

17 May | Çelik Haberler

Tayvan’da yassı mamul fiyatları - 20. Hafta, 2024

16 May | Yassı Ürünler ve Slab

Çin’de başlıca vadeli çelik ve hammadde fiyatları - 16 Mayıs 2024

16 May | Uzun Ürünler ve Kütük

Liberty Steel Benelüks ve İtalya’daki varlıklarını elden çıkarabilir

16 May | Çelik Haberler

Meksika’nın sıcak rulo sac tüketimi Mart ayında yatay seyretti

16 May | Çelik Haberler

Çin’de başlıca vadeli çelik ve hammadde fiyatları - 15 Mayıs 2024

15 May | Uzun Ürünler ve Kütük

Büyük Hint üreticiler Mayıs ayı için yassı mamul baz fiyatlarını artırdı

15 May | Yassı Ürünler ve Slab