Hindistan çıkışlı sıcak rulo sac fiyatları ihracat satışları yavaşladığı ve iç piyasa iyileştiği için sabit kaldı

Salı, 05 Eylül 2023 16:23:16 (GMT+3)   |   Kalküta
       

Geçtiğimiz bir haftalık süre içerisinde Hindistan çıkışlı sıcak rulo sac fiyatları satıcıların güçlü talep ve yerel satışlardan elde ettikleri kâra bağlı olarak fiyatlarında düzeltme yapma baskısı hissetmemesi sonucu değişmedi. Öte yandan özellikle Orta Doğu ve Asya piyasalarında Çinli tedarikçilerle olan sıkı rekabet devam ederken Avrupa’da talep beklentilere rağmen tatil sonrasında gözle görülür bir toparlanma göstermedi.

Hindistan çıkışlı sıcak rulo sac fiyatları 590-620$/mt FOB bandında sabit kaldı ve satıcılar daha düşük fiyatlı Çin çıkışlı tekliflerin yarattığı baskı sebebiyle neredeyse tüm rotalara verdikleri teklifleri geri çekmeye devam etti. Kaynaklar, birçok Hint tedarikçinin yaklaşık 3.000 mt’luk kargoları Antwerp’e 690$/mt CFR’dan sattığını söylese de bu bilgi teyit edilemedi. Hindistan çıkışlı çoğu teklif yaklaşık 675$/mt CFR Güney Avrupa seviyesinde yer aldı.

Bununla birlikte Hindistan çıkışlı 5.000 mt’luk bir bağlantının 595$/mt FOB veya yaklaşık 625-630$/mt BAE seviyesinden gerçekleştirildiği duyumu alınsa da bu bağlantı BAE’li alıcılar tarafından reddedildi ve fiyat çok yüksek bulundu. Hint üreticilerden birinin temsilcisi SteelOrbis’e yaptığı açıklamada, “Bu bağlantı piyasada çokça konuşuluyor. Ancak bağlantı fiyatı ve çoğu Hint üreticinin Orta Doğu’ya teklif vermediği göz önünde bulundurulduğunda gerçek olmadığı anlaşılıyor,” dedi.

Hint bir tüccar ise, “Tatil dönemine yaklaşıldığı için Hindistan piyasasının görünümü biraz daha iyileşti. Muson mevsimi sonrasındaki bu dönemde talep genel olarak iyileşiyor. Arz ve talep dengesini korumak için ülkenin doğu kıyısında yer alan birkaç üretici sıcak rulo sac ihraç ediyor. Ancak alıcılar tedarikçiye bağlı olarak yaklaşık 540$/mt FOB’da yer alan Çin çıkışlı teklifleri yakın markaja aldıkları için dış piyasalara satış yapmak çok zor,” şeklinde konuştu.


Benzer Haber ve Analizler

Küresel sıcak rulo sac piyasasına bakış: Çoğu tedarikçi fiyat değişikliğine gitmedi fakat satışlar durgun

17 May | Yassı Ürünler ve Slab

Romanya’da yerel yassı mamul fiyatları cansız talebe rağmen aynı kaldı

17 May | Yassı Ürünler ve Slab

Çin’de başlıca vadeli çelik ve hammadde fiyatları - 17 Mayıs 2024

17 May | Uzun Ürünler ve Kütük

AB'nin Türkiye’ye ayırdığı filmaşin ve kutu profil ithalat kotaları tükendi

17 May | Çelik Haberler

Tayvan’da yassı mamul fiyatları - 20. Hafta, 2024

16 May | Yassı Ürünler ve Slab

Çin’de başlıca vadeli çelik ve hammadde fiyatları - 16 Mayıs 2024

16 May | Uzun Ürünler ve Kütük

Liberty Steel Benelüks ve İtalya’daki varlıklarını elden çıkarabilir

16 May | Çelik Haberler

Meksika’nın sıcak rulo sac tüketimi Mart ayında yatay seyretti

16 May | Çelik Haberler

Çin’de başlıca vadeli çelik ve hammadde fiyatları - 15 Mayıs 2024

15 May | Uzun Ürünler ve Kütük

Büyük Hint üreticiler Mayıs ayı için yassı mamul baz fiyatlarını artırdı

15 May | Yassı Ürünler ve Slab