Hindistan çıkışlı galvanizli sac fiyatları çoğunlukla sabit, AB’ye yapılan satışlar arttı

Perşembe, 23 Kasım 2023 14:14:18 (GMT+3)   |   Kalküta
       

Geçtiğimiz bir haftalık süre içerisinde Hindistan çıkışlı galvanizli sac fiyatları çoğunlukla değişmedi. Ancak satışlar, çoğu bölgede teklifler ile karşı teklifler arasındaki farkın açılması ve satıcıların ihracata ayırdığı tonajın düşük olması sebebiyle durgunlaştı. Ayrıca Avrupa’da talebin bir miktar toparlandığı ve bunun sonucunda bölgeye birçok galvanizli sac satışı yapıldığı öğrenildi.

Hindistan çıkışlı Z120-140 kalite galvanizli sac fiyatları çoğunlukla 810-840$/mt FOB bandında yer almaya devam etti. Kaynaklar, Hint tedarikçilerin Avrupa’ya 840€/mt CFR veya yaklaşık 865$/mt FOB kadar yüksek bir seviyeden yeni teklifler verdiğini ve toplam en az 50.000 mt galvanizli sac için birçok bağlantının bölgeye 860-870$/mt CFR veya 810-820$/mt FOB bandından gerçekleştirildiğini bildirildi.

Ayrıca SteelOrbis’in edindiği bilgilere göre, Hindistan çıkışlı soğuk rulo sac için de Avrupa’ya 710€/mt CFR veya yaklaşık 725$/mt FOB’dan daha fazla satış yapıldı.

Kaynaklar, Ocak sevkiyatlı bağlantıların başlamasıyla ticaretin toparlanacağına yönelik iyimserlik ve ihracat tonajlarının şu an çok düşük olması doğrultusunda büyük ölçekli üreticilerin fiyat sorgularını yanıtsız bıraktığını ifade etti. Tata Steel Limited’e yakın bir kaynak SteelOrbis’e yaptığı açıklamada, “Çoğu üretici, daha düşük seviyelerden gelen fiyat sorgularına dahi olumlu yaklaşıyor. Avrupalı üreticilerin yerel yassı mamul fiyatlarını yükseltmede başarılı olmasıyla birlikte yeni yılda artacak kabul görebilir fiyatların fiyat sorgularını desteklemesi bekleniyor,” dedi.

Farklı bir yerel kaynak, “Orta Doğu piyasası jeopolitik belirsizlikler sebebiyle durgunlaşırken Avrupa’da satıcılar ve alıcılar bekle-gör tutumu sergiliyor. AB iç piyasası kabul görebilir fiyatların düşük olmasına rağmen devam eden satışlar sayesinde umut vadediyor. Yerel fiyatlar daha yüksek seviyelere çıktığında AB’li alıcıların Hindistan çıkışlı teklifleri kabul etmeye başlayacağını tahmin ediyoruz,” şeklinde konuştu.


Benzer Haber ve Analizler

Tayvan’da yassı mamul fiyatları - 22. Hafta, 2024

30 May | Yassı Ürünler ve Slab

Hindistan çıkışlı galvanizli sac fiyatları yatay ancak bağlantı duyulmadı

30 May | Yassı Ürünler ve Slab

Çin çıkışlı galvanizli sac fiyatları yatay seyretse de görünüm kötüleşti

30 May | Yassı Ürünler ve Slab

ABD’de yerel yassı mamul fiyatları cansız talep sebebiyle çoğunlukla değişmedi

27 May | Yassı Ürünler ve Slab

Romanyalı tüccarlar yassı mamul fiyatlarını indirirken üreticiler aynı tuttu

24 May | Yassı Ürünler ve Slab

Avrupa’da kabul edilebilir soğuk rulo sac ve kaplamalı fiyatları gevşerken ithal fiyatlar yükseldi

24 May | Yassı Ürünler ve Slab

Çin çıkışlı galvanizli sac fiyatları yerel beklentilerin iyileşmesiyle toparlandı

24 May | Yassı Ürünler ve Slab

Brezilya’nın yassı mamul satışları Nisan ayında hafifçe arttı

24 May | Çelik Haberler

Hint galvanizli sac ihracatçıları satışlarını artırmak amacıyla fiyatlarını aşağı çekti

23 May | Yassı Ürünler ve Slab

Tayvan’da yassı mamul fiyatları - 21. Hafta, 2024

23 May | Yassı Ürünler ve Slab