Güneydoğu Asya kütük piyasası vadeli fiyatlardaki dalgalanma ve zayıf talep nedeniyle yatay

Perşembe, 13 Temmuz 2023 14:45:12 (GMT+3)   |   İstanbul
       

Güneydoğu Asya’da ithal kütük piyasası, vadeli fiyatlardaki iyileşme nedeniyle hafta başında görülen düşük fiyatlı pozisyon kargosu teklifleri ya yatay kaldığı ya da biraz yükseldiği için bu hafta zayıf bir performans göstermeye devam etti ve fiyatlar bir değişiklik göstermedi.

SteelOrbis’in Güneydoğu Asya’da ithal kütük için referans fiyatı, Salı günü kaydedilen 515-520$/mt CFR aralığına kıyasla hafifçe artışla ve geçen hafta kaydedilen 520$/mt CFR seviyesine kıyasla hafifçe düşüşle 518-520$/mt CFR aralığında yer alıyor.

Filipinler’de en düşük teklifler indüksiyon fırını üretimli 5SP kalite kütük için geçen hafta kaydedilen 515$/mt CFR seviyesine kıyasla 513$/mt CFR Manila seviyesinden verildi. Bir kaynak, “Piyasada talep yok. Sipariş vermek isteyenlerin hedef fiyatları 510$/mt CFR seviyesine daha yakın olabilir,” şeklinde konuştu.

ASEAN ve Çin çıkışlı elektrik ark ocağı/yüksek fırın üretimli kütük teklifleri 515-530$/mt CFR Manila seviyesinde yer alırken aralığın alt sınırını hafta başında Çin’den verilen pozisyon kargosu teklifleri oluşturdu. Piyasa kaynakları Perşembe günü Çinli tüccarların vadeli fiyatlardaki artışın ardından çok düşük seviyeli teklifleri geri çektiğini belirtti. Ancak Asyalı bir tüccar, “Bu seviyeden net bir teklif olmasa da 515$/mt CFR seviyesinin gayet ulaşılabilir olduğunu düşünüyorum,” şeklinde konuştu.

Tayland ve Endonezya’da ise tüccarlar 520$/mt CFR’ın altından teklif vermezken piyasa yavaş kaldı ve Endonezyalı bir ithalatçı durumu, “İran çıkışlı malzemeler çok pahalı olduğu için elimizdeki tek seçenek Çin ancak piyasa genel olarak zayıf bir durumda,” şeklinde yorumladı.

Singapur merkezli bir tüccar ise, “Fiyatların Çin’de [vadeli fiyatlarda] görülen artışın ardından yükseleceğini düşünüyorum. Ancak bu fiyatların kabul edilip edilmeyeceği kesin değil,” dedi.


Benzer Haber ve Analizler

Küresel kütük piyasasına bakış: Sınırlı bulunurluk ve fiyatlar üzerindeki baskı etkili oldu, Çin’deki beklentiler hafta ...

17 May | Uzun Ürünler ve Kütük

Cezayir cazip fiyat ve teslim süreleriyle yeniden kütük teklif ediyor

17 May | Uzun Ürünler ve Kütük

Türkiye ithal kütük piyasasında görünüm sınırlı arza rağmen olumsuz, Kardemir’in yaptığı artış kabul görmedi

16 May | Uzun Ürünler ve Kütük

Güneydoğu Asya’da ithal kütük fiyatları halen yüksek bulunuyor

16 May | Uzun Ürünler ve Kütük

Habaş İzmir’de kuracağı sıcak haddehane tesisi için onay aldı

16 May | Çelik Haberler

İran çıkışlı kütük fiyatları yeni bağlantılarda yatay seyretti

15 May | Uzun Ürünler ve Kütük

ASEAN çıkışlı kütük teklifleri Çin’de vadeli fiyatlardaki düşüş nedeniyle 500$/mt FOB’un altına indi

15 May | Uzun Ürünler ve Kütük

Hindistan çıkışlı kütük piyasasında artış durdu, üreticiler yerel satışlara ağırlık veriyor

15 May | Uzun Ürünler ve Kütük

Çin’de yerel ticari profil fiyatları hafifçe dalgalandı, alımlar normal seviyede

13 May | Uzun Ürünler ve Kütük

Küresel kütük piyasasına bakış: Mayıs’taki tatiller sonrası yukarı yönlü hareket gelmedi, ticaret sınırlı

10 May | Uzun Ürünler ve Kütük