Türkiye’de Avrupa çıkışlı hurda fiyatları 373$/mt CFR’a çıktı

Pazartesi, 13 Kasım 2023 17:45:26 (GMT+3)   |   İstanbul
       

Geçtiğimiz haftanın sonunda gerçekleştirilen iki yeni bağlantıyla Avrupa çıkışlı hurda fiyatları güçlü seyretti. Bazı piyasa oyuncuları Türkiye ithal hurda piyasasındaki yükselişin sona yaklaştığını düşünüyor. Avrupalı bir satıcı, “Alıcıların sayısı satıcıların sayısından düşük. Deep sea çıkışlı hurdaya yönelik talep son alımların ardından azalıyor,” şeklinde konuştu.

Marmara Bölgesi’nde bulunan bir üreticinin AB çıkışlı olarak gerçekleştirdiği ve İngiltere ile Hollanda’daki limanlardan sevk edilecek bir bağlantıda HMS I/II 80:20 kalite hurda 373$/mt CFR ve bonus kalite hurda 393$/mt CFR seviyelerinden işlem gördü. Ayrıca İskenderun’da bulunan bir üreticinin İngiltere çıkışlı olarak gerçekleştirdiği bir bağlantıda da 30.000 mt HMS I/II 80:20 kalite hurda fiyatının 373$/mt CFR ve 10.000 mt bonus kalite hurda fiyatının 393$/mt CFR seviyelerinde yer aldığı bildirildi. Bu kargo Aralık ayının ikinci yarısında sevk edilecek. Sonuç olarak AB çıkışlı HMS I/II 80:20 kalite hurda fiyatları 0,5$/mt daha yükseldi.

Öte yandan Romanya çıkışlı HMS I/II 80:20 kalite short sea hurda fiyatları 355-359$/mt CFR bandında kaldı. Bir kaynağa göre short sea hurda talebi hiç olmadığı kadar güçlü.

Mevcut koşullarda Türkiye yerel inşaat demiri piyasasında bir toparlanma görülmediği sürece deep sea hurda fiyatları yatay seyretmeye başlayabilir. Bir kaynağa göre yerel inşaat demiri piyasasını destekleyen tek şey bazı ebatlarda malzeme bulunmaması. Türk üreticilerin iç piyasaya verdikleri resmi inşaat demiri teklifleri artsa da alıcılar tarafından büyük bir istek yok. Bu nedenle geçtiğimiz iki hafta içinde yüksek sayıda deep sea hurda bağlantısı yapan Türk üreticiler bir süre dinlenmek isteyebilir. Bu da verilen aranın süresine bağlı olarak hurda fiyatlarının aşağı yönlü eğilimli olarak yatay seyretmesine yol açabilir


Etiketler: Hurda Hammaddeler Türkiye Avrupa 

Benzer Haber ve Analizler

Türkiye’de ithal hurda fiyat aralığı alışıldık seviyelere döndü

20 May | Hurda ve Hammadde

Pakistan’ın hurda ithalatı Nisan ayında aylık %27,9 düştü

20 May | Çelik Haberler

Türk üreticiler ABD’den hurda alımına devam ediyor, fiyatlar nispeten yatay

17 May | Hurda ve Hammadde

Yerel alımlara odaklanan Vietnam ve Güney Kore ithal hurdaya neredeyse hiç talep göstermiyor

17 May | Hurda ve Hammadde

Tayvan’da ithal hurda fiyatları hafifçe aşağı yönlü hareket etti

17 May | Hurda ve Hammadde

İtalya’da yerel hurda fiyatları zirveye ulaştı

17 May | Hurda ve Hammadde

Pakistan ithal hurda piyasası sessizleşti

17 May | Hurda ve Hammadde

ABD’de Haziran ayı hurda fiyatları aynı kalabilir veya düşüş eğilimli yatay seyir gösterebilir

17 May | Hurda ve Hammadde

Meksika’da yerel hurda fiyatları - 20. Hafta, 2024

17 May | Hurda ve Hammadde

Türkiye ithal hurda piyasası gücünü koruyamadı, fiyatlar yeni bağlantılarla gevşedi

16 May | Hurda ve Hammadde