Hindistan’da ithal hurda fiyatları yeni bağlantılarda yükseldi

Çarşamba, 17 Mayıs 2023 15:29:43 (GMT+3)   |   Kalküta
       

Hindistan’da ithal hurda fiyatları alıcıların piyasaya geri dönmesiyle birlikte geçtiğimiz hafta boyunca artış gösterdi. Bununla birlikte görünümün iyileşmesine ve fiyatlardaki muhtemel artışların öncesinde daha fazla bağlantının duyulmasına rağmen alımların bu şekilde devam edeceğine dair kuşku duyuluyor. Bu kuşkunun sebepleri arasında inşaat demiri alımlarında yalnızca belli belirsiz bir toparlanma olması ve üreticiler hâlâ likidite sorunlarıyla uğraştığı için agresif hammadde alımları yapamayacak olmaları bulunuyor.  

Kaynaklar, Avrupa çıkışlı 1.500 mt konteyner bazlı değirmen hurdası kargosunun bir tüccar tarafından geçen hafta kaydedilen 425-430$/mt CFR aralığına kıyasla 443$/mt CFR Nhava Seva limanı seviyesinden alındığını söyledi. Bununla birlikte bir üretici 2.000 mt Avrupa çıkışlı konteyner bazlı değirmen hurdası için 445$/mt CFR’dan alım yaptığını duyurdu.  

Öte yandan 2.500 mt Batı Afrika çıkışlı HMS I/II 80:20 kalite dökme hurda için geçen hafta kaydedilen 418$/mt CFR’a kıyasla 428$/mt CFR Kandla limanı seviyesinden bir alım yapıldığı da duyuldu.  

Birkaç piyasa oyuncusu Avrupa çıkışlı P&S kalite hurda için 460$/mt CFR seviyesinden teklif verildiğini söylese de bu bilgi henüz teyit edilmedi.  

Mumbai merkezli bir tüccar, “İthal hurda fiyatları yukarı yönlü hareket edecek. Asya piyasalarında alıcılar hareketleniyor ve arzda da bir zayıflama görüyoruz. Ancak piyasanın gidişatını üreticilerin yüksek seviyelerden hammadde alımı yapıp yapamayacağı belirleyecek. İnşaat demiri fiyatları toparlansa da henüz üreticilere bir kâr getirecek seviyede değil. Çoğu üretici hâlâ sermaye sağlama konusunda sorunlar yaşıyor. Alımlar bu sebeplerden dolayı düşük bir seviyede kalabilir,” şeklinde konuştu.


Benzer Haber ve Analizler

Pakistan’ın hurda ithalatı Nisan ayında aylık %27,9 düştü

20 May | Çelik Haberler

Türk üreticiler ABD’den hurda alımına devam ediyor, fiyatlar nispeten yatay

17 May | Hurda ve Hammadde

Yerel alımlara odaklanan Vietnam ve Güney Kore ithal hurdaya neredeyse hiç talep göstermiyor

17 May | Hurda ve Hammadde

Tayvan’da ithal hurda fiyatları hafifçe aşağı yönlü hareket etti

17 May | Hurda ve Hammadde

İtalya’da yerel hurda fiyatları zirveye ulaştı

17 May | Hurda ve Hammadde

Pakistan ithal hurda piyasası sessizleşti

17 May | Hurda ve Hammadde

ABD’de Haziran ayı hurda fiyatları aynı kalabilir veya düşüş eğilimli yatay seyir gösterebilir

17 May | Hurda ve Hammadde

Meksika’da yerel hurda fiyatları - 20. Hafta, 2024

17 May | Hurda ve Hammadde

Türkiye ithal hurda piyasası gücünü koruyamadı, fiyatlar yeni bağlantılarla gevşedi

16 May | Hurda ve Hammadde

Tayvan yerel piyasasında hurda fiyatları - 20. Hafta, 2024

16 May | Hurda ve Hammadde