Bangladeş’te akreditif açmada yaşanan sorunlar ithal hurda alımlarını halen sınırlıyor

Perşembe, 09 Kasım 2023 14:47:03 (GMT+3)   |   İstanbul
       

Bangladeş’te ithal hurda alımları akreditif açmada yaşanan sorunların devam etmesi sebebiyle bu hafta da cansız seyretti. Ancak çoğu satıcı ülkeye verdiği fiyatları küresel piyasadaki artış doğrusunda yükseltti. Çoğu alıcı fiyat artışlarına direnmeye devam etse de konteyner bazlı hurda için yapılan nadir bağlantılar biraz daha yüksek seviyelerden gerçekleştirildi.

Konteyner bazlı değirmen hurdası için Bangladeş’e verilen çoğu teklif haftalık 5$/mt artışla 420-425$/mt CFR olurken AB çıkışlı toplam yaklaşık 3.000 mt değirmen hurdası için birkaç bağlantının söz konusu aralıktan gerçekleştirildiği bildirildi. Öte yandan haftanın sonuna gelindiğinde Bangladeşli bazı alıcılar şimdiden 430$/mt CFR’dan teklifler aldıklarını söyledi. Yerel bir tüccar SteelOrbis’e yaptığı açıklamada, “Fiyatlar yükseldi ancak Bangladeş’te akreditif açmada ciddi sorunlar yaşanıyor. Bazı yeni bağlantılar yapıldığı bildirilse de satıcılar akreditif sıkıntısı sebebiyle kontratları yerine getirir mi emin değilim,” dedi.

Farklı bir kaynak, “Hindistan’da da fiyatlar yükseldi. 12 Kasım tarihindeki Diwali festivalinin ardından Hindistan’da fiyatların daha da artmasını bekliyoruz. Bu durum dolayısıyla Bangladeş’i de etkileyecek,” şeklinde konuştu.

Öte yandan AB/İngiltere çıkışlı konteyner bazlı HMS I/II 80:20 kalite hurda için verilen teklifler haftalık 5$/mt artışla 405-410$/mt CFR bandında kaydedildi. Kaynaklar, Malezya çıkışlı P&S hurda için 5$/mt artışla 430$/mt CFR’dan teklifler verilmesine rağmen karşı tekliflerin 425$/mt CFR olduğunu ifade etti. Malezya çıkışlı busheling hurda fiyatları da 440$/mt CFR’da yer almaya başladı. Ayrıca Hong Kong çıkışlı P&S kalite için verilen birçok teklif de 445$/mt CFR kadar yüksek bir seviyeden duyuldu.

Bununla birlikte bu hafta dökme hurda segmentinde neredeyse hiç alım yapılmadı ve alıcıların Japonya’daki Kanto hurda ihracat ihalesini beklediği öğrenildi. ABD çıkışlı HMS I/II 80:20 kalite hurda ve değirmen hurdası için gösterge tekliflerin sırasıyla 400$/mt CFR ve 405-410$/mt CFR seviyelerinde yer aldığı tahmin ediliyor.


Benzer Haber ve Analizler

Türk üreticiler ABD’den hurda alımına devam ediyor, fiyatlar nispeten yatay

17 May | Hurda ve Hammadde

Yerel alımlara odaklanan Vietnam ve Güney Kore ithal hurdaya neredeyse hiç talep göstermiyor

17 May | Hurda ve Hammadde

Tayvan’da ithal hurda fiyatları hafifçe aşağı yönlü hareket etti

17 May | Hurda ve Hammadde

İtalya’da yerel hurda fiyatları zirveye ulaştı

17 May | Hurda ve Hammadde

Pakistan ithal hurda piyasası sessizleşti

17 May | Hurda ve Hammadde

ABD’de Haziran ayı hurda fiyatları aynı kalabilir veya düşüş eğilimli yatay seyir gösterebilir

17 May | Hurda ve Hammadde

Meksika’da yerel hurda fiyatları - 20. Hafta, 2024

17 May | Hurda ve Hammadde

Türkiye ithal hurda piyasası gücünü koruyamadı, fiyatlar yeni bağlantılarla gevşedi

16 May | Hurda ve Hammadde

Tayvan yerel piyasasında hurda fiyatları - 20. Hafta, 2024

16 May | Hurda ve Hammadde

Bangladeş’te ithal hurda bağlantı fiyatları cansız talep sebebiyle yatay seyretti

16 May | Hurda ve Hammadde