ABD hurda piyasasında Aralık ayında fiyatların artması bekleniyor

Perşembe, 16 Kasım 2023 11:06:47 (GMT+3)   |   San Diego
       

ABD hurda piyasasından kaynaklar, Aralık ayı fiyatlarının yukarı yönlü hareket etmesini beklediklerini ifade etti. Bu beklentinin arkasındaki nedenler olarak sıcak rulo sac fiyatlarının artması ve av sezonu, soğuk havalar ve tatil sezonunun başlaması gibi hurda sahalarının alımlarını olumsuz etkileyen dönemsel etmenler gösterildi.  

Şikago merkezli bir kaynak, “Piyasa yukarı yönlü olduğu için bu ay görülen artışlara benzer artışlar olabilir. Birleşik Otomotiv İşçileri sendikasının grevinin sonlanmasının piyasayı cesaretlendirdiğini düşünüyorum,” şeklinde konuştu.  

Diğer kaynaklar da bu görüşe çoğunlukla katıldı. Ortabatı bölgesinden bir kaynak, “Şubat’a kadar fiyatlarda büyük bir gevşeme ihtimali olduğunu düşünmüyorum,” ifadelerini kullanırken Güneydoğu merkezli bir kaynak Kasım ayında görülen yukarı yönlü trendin devam edeceğini söyledi.  

Güneydoğu merkezli kaynak, “Artışlar devam etse de bunlar Ocak ayında da süreceği için Aralık ayında çok uçuk artışlar beklemiyorum. Değirmen hurdası fiyatları 30-41$/mt, P&S kalite hurda fiyatları ise 10-20$/mt artacaktır. Pik demir fiyatlarının busheling fiyatlarına göre hala ucuz olması busheling fiyatlarının Aralık ayında büyük bir artış göstermesini engelliyor. Dış piyasalara verilen fiyatlarda toparlanma olsa da büyük bir artış olmayacak. Bence hem satıcılar hem de alıcılar bu fiyat aralığını kabul edecektir,” dedi.  

Ortabatı’da bulunan diğer kaynaklar hurda sahalarına akışın düşük olması ve hurda talebinin güçlenmesinin Aralık ayında görülecek fiyat artışında etkili olacağını belirtti.  

Bölgeden bir kaynak, “Tek soru üreticilerin tatil boyunca ne kadar agresif bir tavır izleyeceği. Satış fiyatları yükseldiği için fiyatlarını artırmak zorunda kalabilir ya da piyasaya hammadde arzları düşük bir şekilde girebilirler,” şeklinde konuştu. Bir başka kaynak ise beklentilerinin diğerlerine kıyasla daha az olumlu olduğunu ve kesme kalite hurda ve değirmen hurdası fiyatlarının yatay seyredip busheling hurda fiyatlarında 20$/mt artış beklediğini ifade etti. Aynı kaynak, bu durumda Ocak ayı fiyatlarının daha sert bir artış gösterebileceğini belirtti.  

Aralık ayı hurda alım döneminin yaklaşık üç hafta içinde başlaması bekleniyor.


Benzer Haber ve Analizler

Türkiye’de ithal hurda fiyat aralığı alışıldık seviyelere döndü

20 May | Hurda ve Hammadde

Pakistan’ın hurda ithalatı Nisan ayında aylık %27,9 düştü

20 May | Çelik Haberler

Türk üreticiler ABD’den hurda alımına devam ediyor, fiyatlar nispeten yatay

17 May | Hurda ve Hammadde

Yerel alımlara odaklanan Vietnam ve Güney Kore ithal hurdaya neredeyse hiç talep göstermiyor

17 May | Hurda ve Hammadde

Tayvan’da ithal hurda fiyatları hafifçe aşağı yönlü hareket etti

17 May | Hurda ve Hammadde

İtalya’da yerel hurda fiyatları zirveye ulaştı

17 May | Hurda ve Hammadde

Pakistan ithal hurda piyasası sessizleşti

17 May | Hurda ve Hammadde

ABD’de Haziran ayı hurda fiyatları aynı kalabilir veya düşüş eğilimli yatay seyir gösterebilir

17 May | Hurda ve Hammadde

Meksika’da yerel hurda fiyatları - 20. Hafta, 2024

17 May | Hurda ve Hammadde

Türkiye ithal hurda piyasası gücünü koruyamadı, fiyatlar yeni bağlantılarla gevşedi

16 May | Hurda ve Hammadde