< Boru

ABD yerel kutu profil piyasasında fiyatlar tekrar artacak mı?

Perşembe, 05 Mayıs 2016 10:29:46 (GMT+3)   |   San Diego
       

ABD’de yerli kutu profil fiyatları geçtiğimiz iki haftalık süre içerisinde çoğunlukla sabit kalmış olsa da, piyasa kaynaklarının çoğu kutu profil üreticilerinin yakın bir zamanda fiyatlarını yükselteceğini düşünüyor.
 
Piyasa kaynakları, nisan ayının ortasında yapılan 66$/mt’luk fiyat artışının piyasada 9 Mayıs Pazartesi günü itibarıyla tamamen kabul görmesi için düzenlemelerin yapıldığını belirtiyor.
 
Geçtiğimiz iki haftalık süre içerisinde SteelOrbis, iki ABD’li üreticinin hemen geçerli olmak üzere kutu profil fiyatlarını yükselttiğini ve böylelikle spot piyasada fiyatların 860$/mt seviyesine çıktığını belirtmişti. Üçüncü bir üretici 2 Mayıs Pazartesi gününe kadar fiyat artışını uygulamayacağını, başka iki üretici ise fiyatlarını 9 Mayıs Pazartesi gününe kadar arttırmayacağını aktarmıştı.
Piyasa kaynaklarından biri, 9 Mayıs Pazartesi günü itibarıyla ABD spot piyasasında tüm bölgelerde kutu profil fiyatlarının Ortabatı’da fabrika çıkışı olmak üzere 860$/mt seviyesine geleceğini belirtti. 
 
Öte yandan, piyasada sıcak rulo fiyatlarında gözlenen son artışların kutu profil fiyatlarını yeni bir artışa yönlendirip yönlendirmeyeceği konuşuluyor. 3 Mayıs Salı günü ArcelorMittal yaptığı açıklamada sıcak rulo baz fiyatında düzenleme yaparak, fiyatlarını hemen geçerli olmak üzere 672$/mt seviyesine yükseltebileceklerini belirtti. Kabul edilmesi durumunda üreticinin sıcak rulo fiyatları mevcut spot piyasa seviyesinden yaklaşık 88$/mt artmış olacak. 
 
Başka bir piyasa kaynağı ise, piyasada yerli kutu profil üreticilerinin önümüzdeki bir kaç gün içerisinde fiyatlarını 80-100$/mt civarında arttıracağı yönünde görüşlerin olduğunu ve talebin iyi olmamasına rağmen fiyatların yükseldiğini ifade etti. 


Benzer Haber ve Analizler

Türkiye’de kutu profil fiyatları geriledi, görünüm aşağı yönlü

26 Nis | Boru

ABD’nin OCTG boru ihracatı Şubat ayında %7,9 arttı

26 Nis | Çelik Haberler

Vimsa Boru: Yeni aldığımız API belgesiyle 2024 bizim için çok hareketli geçecek

25 Nis | Röportaj

Çin’de yerel çelik boru fiyatları yatay seyretti veya hafifçe arttı

25 Nis | Boru

Suudi Al Yamamah Steel Jeddah boru tesisinde üretime başladı

25 Nis | Çelik Haberler

Çin çıkışlı çelik boru fiyatları yatay, vadeli fiyatlar dalgalandı

24 Nis | Boru

Noksel Boru: İhracat konusunda güçlenmek istiyorsak uygun hammaddeye erişmek zorundayız

24 Nis | Röportaj

ABD’de yerel kutu profil fiyatları cansız talep sebebiyle yatay

22 Nis | Boru

ABD’de sondaj kulelerinin sayısı hafifçe artarken Kanada’da yeniden düşüş gözlendi

22 Nis | Çelik Haberler

ABD’nin yapısal boru ithalatı Şubat ayında %6,5 geriledi

22 Nis | Çelik Haberler