Athader: “Makine üretip çözüm sunuyoruz”

Perşembe, 06 Kasım 2014 10:26:16 (GMT+3)   |   İstanbul
       

Athader hakkında okurlarımızı bilgilendirebilir miyiz?

Athader, merkezi San Sebastian'da İspanya'nın en çok sanayileşmiş bölgelerinde yer alan İspanyol bir mühendislik ve üretim şirketidir. Avrupa'nın en büyük sac işleme hatları, dilimleme ve boy kesme hatları tedarikçilerindeniz. Ayrıca ambalajlama ve çoklu kalıp kesim hatları gibi hizmetlerimiz de mevcuttur.

Athader'de sizin göreviniz nedir?

Athader'de Genel Müdürlük görevini yürütmekteyim. Yeni kontaklarla temas etmek, gelişmeleri takip edip yeni iş olanaklarını araştırmak mesaimin yüzde altmışımı alıyor diyebilirim. Kalan zamanda ağırlığımı mühendislik ve finans konularına ayırıyorum.

Athader'in sunduğu hatların özellikleri neler?

Dilimleme ve boydan kesim hatlarında yüksek bir uzmanlığımız bulunmaktadır. Dilimleme hatları ana sacdan yüksek kalitede dilim şerit ve kenarları alıp dilimlemek üzere tasarlanmıştır. Boydan kesme hatlarımız ise, giren sacı çapraz kesimde mükemmel kesip düzgün biçimde istiflenebilecek şekilde yassı sac oluşturmak için tasarlanmıştır.

Hatlarımız ağırlıklı olarak servis merkezleri, çelik üreticilerinin yanı sıra, otomotiv sanayisi, profil çekme, çelik çatı üreticileri, paslanmaz çelik ve alüminyum üreticileri gibi son kullanıcılar tarafından kullanılmaktadır.
 
En önemli müşterilerimiz arasında Acerinox, ArcelorMittal, Gonvarri, RosCasares, Aperam,Thyssen Group, Ternium sayılabilir.

Sizin önde gelen çelik ve ekipman parçaları tedarikçileriniz kimler?

Çelik tedarikçilerine bakıldığında, ArcelorMitaal gibi Avrupalı çelik tedarikçileriyle çalışmaktayız. ArcelorMittal bize makinelerimizi üretirken gövde ve parçalarda kullanabileceğimiz mükemmel çelik aksamı oluşturmak için yüksek kalitede çelik tedarik imkanı sunmaktadır. 

Her firmaya saygı duymakla birlikte, bize makine parçalarının yenilenmesi sürecini hızlandıran ve bize dar teslimat zamanlarını karşılayıp, ürün kalitemizi garanti altına alma fırsatı veren en iyi Avrupalı markalarla çalışmayı tercih ediyoruz.

Çalışmakta olduğunuz hedef piyasalardan bahsedebilir misiniz? Bu piyasalarda talebin durumu nedir?

Hedef pazarlarımız Kuzey ve Güney Amerika, Asya, Avrupa, Orta Doğu ve Kuzey Afrika'dır. Tabii ki bazı pazarlarda diğerlerinde olduğumuzdan daha etkin yer alıyoruz. Özellikle Güney Amerika ve Avrupa pazarlarında yirmi iki yıldır hizmet vermekteyiz. Son dört yılda Athader Meksika'da beş adet boydan kesme ve iki adet dilimlemem hattı sözleşmesi imzaladı, Arjantin'de iki dilme hattı, Avrupa'da dört boydan kesme ve iki dilimleme ile görüşmeleri süren başka sözleşmelerimiz de bulunmaktadır.

Athader 2012 yılında dünya çağında bir üretici olan Bradbury Gorup bünyesine katıldı. Yaygın satış ağımızın da etkisiyle Kuzey Amerika ve Asya pazarları için Avrupa'nın en iyi kesme ve dilme makine tedarikçileri arasında yer alıyoruz. ABD'de Şikago'da, Rusya'da St. Petersburg'da bazı projeleri hayata geçirdik. Ayrıca Hindistan, Rusya ve ABD'de bazı önemli çelik üreticileri için projeler üzerinde çalışmaktayız.

Orta Doğu ve Kuzey Afrika pazarlarından da bazı büyük ölçekli müşterilerden teklifler almaktayız. Bunun en önemli nedeni Suudi Arabistan'ın en önemli servis merkezi ve boru üreticilerinden birine iki boydan kesme ve bir dilimleme hattını içeren büyük bir proje gerçekleştirmiş olmamızdır.

Bradbury Group üyesi olmanın en avantajlı yanlarından biri grubun farklı teknolojilerini kullanıp gelişmiş bir tasarım ve başarılı uygulamalarla sunma şansına sahip olmamızdır. Öte yandan dünyadaki tüm piyasaları takip edebilmek müşterilerimize grubun dünya çapındaki geniş satış ağını kullanıp hızlı teknik destek sunabilmemiz de önemli bir avantaj.

Athader işini geliştirebilmek ve sac işleme hatları için piyasalarda rekabetçi biçimde yer almayı sürdürmek amacıyla araştırmalarını hiç kesmeden sürdürmeye odaklanmıştır. Sektörün sürekli değişen taleplerine ve müşterilerimizin ihtiyaçlarına cevap verebilmek için mevcut tasarımlarımızın geliştirilmesine ve müşterilerimizin ihtiyaçlarını karşılayabilmek için firmalara özel ve anahtar teslim çözümlere yönelik yoğun çalışmalarımız sürmektedir. Her zaman söylediğimiz gibi, başarılı hattı takip edin, Athader makine üretip çözüm sunuyor.