Moody’s Tata Steel’in görünümünü negatife çevirdi

Cuma, 12 Şubat 2016 17:07:04 (GMT+3)   |   İstanbul
       

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, Hint çelik üreticisi Tata Steel’in kredi notunu Ba1’den Ba3’e düşürdüğünü ve şirketin görünümünün ise negatif olduğunu duyurdu. Söz konusu düşüşün ise şirketin Hindistan, Avrupa ve Güneydoğu Asya’daki önemli piyasalarındaki performansının, düşük çelik fiyatları sebebiyle, beklenenden daha düşük olmasından kaynaklandığı bildirildi.

Moody’s’e göre, şirketin kredi notundaki değişiklik Hindistan hükümetinin yakın zamanda duyurduğu altı aylık bir süre için bazı çelik ürünlerinin ithalatına taban fiyat uygulanması kararını da kapsıyor. Moody’s, taban fiyat uygulamasının Hindistan’daki yerel çelik sektörünü olumlu etkileyecek olmasına rağmen, küresel piyasa koşullarının zorlu olmaya devam etmesi yönündeki beklentiler sebebiyle şirketin kredi ölçütlerinin önümüzdeki 12-18 ay boyunca baskı altında kalmaya devam etmesini beklediğini açıkladı.

Moody’s aynı zamanda, Tata Steel bağlı kuruluşu Tata Steel UK Holdings Ltd.in (TSUKH) de kredi notunu B2’den B3’e düşürdüğünü açıkladı. Bu düşüşün de Tata Steel’in kredi notundaki düşüşten, Avrupa çelik sektörünün içinde bulunduğu zorlu koşullardan, Asya ve Rusya’dan yapılan ucuz ithalatın artmasıyla fiyatların baskı altına girmesi ve baskı altındaki fiyatlar ve düşük kapasite kullanım oranları sebebiyle şirketin kredi görünümünün zayıf kalmaya devam etmesi beklentisinden kaynaklandığı bildirildi.

Benzer Haber ve Analizler

CARE Ratings Tata Steel’in kredi notunu düşürdü

20 Oca | Çelik Haberler

CARE Ratings Tata Steel’in kredi notunu düşürdü

20 Oca | Çelik Haberler