İtalyan Arvedi Cremona tesisi için yeni elektrikli ark ocağı sipariş etti

Cuma, 10 Nisan 2015 15:41:25 (GMT+3)   |   İstanbul
       

İngiltere merkezli tesis üreticisi Primetals Technologies, İtalyan çelik üreticisi Acciaieria Arvedi S.p.A'nın Cremona tesisi için elektrikli ark ocağı tedarik edeceğini açıkladı. Yıllık 1,57 milyon mt ham çelik kapasitesi bulunan yeni elektrikli ark ocağının silisli çelik üretimine özel dönüşüm maliyetini %20 oranında azaltacağı ifade edildi. Siparişe, asitleme hatlarına yönelik buhar üretmek için termal enerjiyi yeniden kullanmak üzere ısı geri kazanım merkeziyle birlikte birincil, ikincil ve yardımcı emisyon kaynaklarına yönelik toz giderme sisteminin de dahil edildiği ifade edildi. Yeni elektrikli ark ocağının 2016 yılının yaz aylarında faaliyete geçmesi bekleniyor.
 
Söz konusu ocak yıllık üretimini %20 artırarak 1,1 milyon mt'dan 1,35 milyon mt'a yükseltirken, Primetals Technologies ham çelik üretiminde karbondioksit emisyonlarının metrik ton başına %30 oranında azaltılabileceğini ifade etti.
 
İtalya'nın Cremona kenti merkezli Arvedi Group'a bağlı Acciaieria Arvedi S.p.A.'nın tesisinde halihazırda yassı çelik üretimi için tam kapasite teçhizat bulunurken, üretim temel olarak yüksek kalite çelik ve çift evreli çelik (DP) olmak üzere vasıflı çeliğe ve çok sayıda uygulamada soğuk haddelenmiş mamulün yerini alabilecek ince ile ultra ince metal levhaya dayanıyor.