IREPAS tüccarlar komitesi: ABD’nin Türkiye’den ithal inşaat demirine antidamping vergisi getirmesi halinde fiyatlardaki baskı artabilir

Salı, 27 Eylül 2016 11:30:00 (GMT+3)   |   İstanbul
       

25-27 Eylül tarihleri arasında Viyana’da düzenlenen SteelOrbis 2016 Güz Konferansı & 75. IREPAS Toplantısı’nda konuşma yapan tüccarlar komitesi başkanı Duferco’dan Wilhelm Alff, ABD’li inşaat demiri üreticilerinin şikayeti üzerine başlatılan antidamping vergisi soruşturmasının tüccarları da endişelendirdiğini bildirdi. Alff, daha önceki soruşturmalara kıyasla bu sefer Türkiye’den yapılan inşaat demiri ithalatının daha fazla olduğuna dikkat çekerken, inşaat demiri ihracatı konusunda Türkiye’nin ABD ile bir anlaşma yapması gerektiğini belirtti. Alff böyle bir anlaşma sağlanmaması halinde Türkiye’nin kendine yeni bir ihracat pazarı bulması gerekeceğini ve bu durumun piyasa fiyatlandırması üzerindeki baskıyı artıracağını söyledi.

Tüccarlar komitesi başkanı Alff, Çin ile ilgili olarak, piyasada rahatsızlık yaratan en büyük problemin kapasite değil üretim fazlası olduğunu söyledi. Tesis kapatmaların son derece politik bir konu olduğunu belirten Alff, tesislerin kapatılması yüzünden ortaya çıkacak olan potansiyel istihdam kaybının ülke yönetimi için büyük bir sorun olacağını ifade etti. Alff, Çin’e piyasa ekonomisi statüsü verilmesinin ise Çin’in ticari davranışlarında bir değişiklik yaratmayacağını ve Çin’in işlerini her zamanki gibi yapmaya devam edeceğini belirtti. 

Türkiye’deki başarısız darbe girişiminin ülke ile olan ticareti etkileyip etkilemediği ile ilgili bir soruya yönelik olarak Alff, darbe girişiminden sonraki birkaç gün içinde sevkiyatlarla ilgili yaşanan endişelerin dışında müşteri kısmında bir problem yaşamadıklarını, ticaretin her zamanki gibi devam ettiğini açıkladı.

Alff, ABD’li inşaat demiri ithalatçılarının neden tedarikçi pazar olarak Türkiye’yi seçtiği konusunda ise, tek sebebin fiyat olmadığını, Türkiye’nin aynı zamanda ABD’nin ihtiyaç duyduğu her çeşit ürünü tedarik edebildiğini söyledi.

Benzer Haber ve Analizler

Celsa'dan Jose Angel Rey: Bölgesel arz ve talep dengesi inşaat demiri üreticilerinin önceliği olmalı

17 Eyl | Çelik Haberler

IREPAS başkanı: Ticari gerginliklere rağmen piyasa görünümü hala olumlu

17 Eyl | Çelik Haberler

Peter Marcus: Çin’in kapasite azaltımı ihracatı bitirmeye yetmeyecek

07 May | Çelik Haberler

Namık Ekinci: İnşaat demiri ithalat vergisinin sıfırlanması Türkiye’yi kalitesiz ve dampingli ithalata açık hale getirdi

10 Oca | Çelik Haberler

CISA: Çin çelik kapasitesinin azaltılması konusunda üzerine düşeni yapıyor

22 Kas | Çelik Haberler

Nucor CEO’su Ferriola: ABD çelik sektörü ithalata karşı tedbir alınacağına inanıyor

17 Eki | Çelik Haberler

Li Xinchuang: Çin’in çelik ithalatının hafifçe artması, ihracatının düşmesi bekleniyor

25 Eyl | Çelik Haberler

Kim Marti: Çelik sektörü önemli bir büyüme döngüsünün sonuna geldi

11 Nis | Çelik Haberler

Bernd Neuenkirchen: AB çelik sektörünü korumak için biraz geç kaldı

11 Nis | Çelik Haberler

IREPAS tüccarlar komitesi ticaret engellerini ve fiyat trendlerini görüştü

07 Eki | Çelik Haberler