İDÇ talepte büyük bir canlanma beklemiyor

Salı, 18 Kasım 2014 15:50:25 (GMT+3)   |   İstanbul
       

İnşaat demiri üreticisi İzmir Demir Çelik Sanayi A.Ş. (İDÇ), 2014 yılının ilk çeyreğine ilişkin mali sonuçlarını açıklayarak, yılın son üç ayında tatillerin ve kışın etkisiyle taleplerde büyük bir canlanma beklenmemekle birlikte, mamul fiyatlarının talebe bağlı olarak sabit seyredeceğini öngörüldüğünü belirtti. İDÇ, giderek düşen cevher fiyatlarının da etkisiyle, Çin'de yerel mamul talebinin düşmesine bağlı olarak Çinli üreticilerin ihraç pazarlarında daha agresif olmalarının, Çinli üreticileri Türk üreticilerin hakim olduğu pazarlarda daha dominant hale getirdiğini ve Türk üreticilerin ihracat pazarlarını daralttığını ifade etti. Bütün yıl boyunca görülen korumacılık faaliyetlerinin, yılın üçüncü çeyreğinde de devam ederek, hali hazırda Çin baskısı altında olan Türk çelik sektörünün biraz daha darboğaza soktuğu bildirildi.

Üçüncü çeyrekte İDÇ, önceki yılın aynı çeyreğinde kaydedilen 36,6 milyon TL net zarara karşılık 44 milyon TL net zarar açıkladı. Şirketin satış gelirleri yıllık %15,6 artarak 490,4 milyon TL seviyesinde yer aldı. Söz konusu dönemde, İDÇ, 2013'ün üçüncü çeyreğinde kaydedilen 3 milyon TL faaliyet karına karşılık 14,4 milyon TL faaliyet karı açıkladı.

İDÇ, yılın ilk dokuz ayında, 2013 yılının aynı döneminde kaydedilen 84,5 milyon TL net zarara karşılık 5,7 milyon TL net zarar açıklamış, şirketin satış gelirleri ise yıllık %28,8 artarak 1,6 milyar TL olmuştur. Şirket, aynı dönemde, önceki yıl kaydedilen 30,9 milyon TL faaliyet zararına karşılık 47,2 milyon TL faaliyet karı açıkladı.

İDÇ, ocak-eylül döneminde, kütük üretiminin yıllık %15 düşüşle 908.659 mt, inşaat demiri üretiminin ise yıllık %17 düşüşle 605.585 mt olarak kaydedildiğini bildirdi. Söz konusu dönemde İDÇ'nin fason inşaat demiri üretimi, yıllık %6 artışla 254.445 mt seviyesinde yer alırken, profil üretimi ise yıllık %82 artışla 162.899 mt oldu.

Ayrıca, İDÇ, kasım ayı başında yaptığı açıklamada, 4 Kasım itibarıyla orta profil haddehanesinde üretimi bir vardiya azalttığını, bunu sonucunda aylık üretim ve satış hacminde %5 düşüş beklediğini belirtti.


Benzer Haber ve Analizler

Türkiye Gazze’de süregelen saldırılar nedeniyle İsrail’e ihracat kısıtlaması getirdi

09 Nis | Çelik Haberler

Kardemir Nisan-Haziran dönemi için satış miktarlarını açıkladı

22 Mar | Çelik Haberler

İngiltere 15 çelik ürün kategorisi için koruma önlemlerini iki yıl daha uzatmayı teklif etti

22 Şub | Çelik Haberler

Ukraynalı Kametstal 2023 yılında zorluklara rağmen sevkiyatlarını artırdı

14 Şub | Çelik Haberler

Dongkuk Steel ihracat piyasalarında rekabet gücünü artırmak istiyor

30 Oca | Çelik Haberler

İtalya’nın AB dışı ülkelerle çelik ithalatı ve ihracatı Ocak-Kasım döneminde önceki dönemleri takip etti

19 Oca | Çelik Haberler

İtalya’nın AB dışı ülkelerden yaptığı çelik ithalatı Ocak-Ekim döneminde hafifçe düşerken ihracat arttı

22 Ara | Çelik Haberler

İtalya’nın AB dışı ülkelerden yaptığı çelik ithalatı Ocak-Eylül döneminde düşerken ihracat arttı

20 Kas | Çelik Haberler

DeAcero Coahuila’da yeni tesis kuracak

12 Eyl | Çelik Haberler

İngiltere 15 çelik ürün kategorisine yönelik koruma önlemine ilişkin inceleme başlattı

06 Eyl | Çelik Haberler