Dış ticaret açığı ABD’de artarken, Kanada’da azaldı

Cuma, 08 Mart 2013 17:46:09 (GMT+3)   |   San Diego
       

ABD Ticaret Bakanlığı İstatistik Bürosu ve Ekonomik Analiz Bürosu tarafından yapılan açıklamada, ocak ayında ülkenin mal ve hizmet ihracatının 184,5 milyar $, ithalatının ise 228,9 milyar $ seviyesinde yer aldığını açıkladı. Ocak ayında ABD’nin dış ticaret açığı 44,4 milyar $ seviyesinde kaydedildi. Aralık ayında ABD’nin ihracatı aylık 186,6 milyar $, ithalatı ise 224,8milyar $ seviyesinde bulunuyordu.
 
Buna göre ocak ayında ABD’nin dış ticaret açığı önceki yıla göre %15 artışla 44,4 milyar $ seviyesine yükseldi. Ocak ayında ABD’nin mal ve hizmet ihracatı 5,8 milyar $ veya %3,3 artış kaydetti.
 
Statistics Canada tarafından açıklanan verilere göre ocak ayında Kanada’nın ihracatı %2,1 artarken, ithalatı %1,9 arttı. Ocak ayında Kanada’nın dış ticaret açığı aralık ayında kaydedilen 332 milyon $ seviyesinden 237 milyon $ seviyesine geriledi.
 
Kanada’da ihracat ocak ayında 39,1 milyar $’a çıkarken, ihracat fiyatları %1,3, ihracat hacmi ise %0,9 arttı. Ocak ayında Kanada’da ham petrol ve ham katran ihracatı ile işlenmemiş değerli metal ve değerli metal alaşımı, ihracatında artış görülen başlıca segmentler oldu.
 
Bununla beraber ülkenin binek araç ve hafif vasıta ihracatında düşüş kaydedildi. Ocak ayında Kanada’nın toplam ithalat değeri 39,3 milyar $ olurken, ülkenin enerji ithalatı belirgin bir artış kaydetti. Ocak ayında ülkenin metal cevheri ve metalsiz maden ithalatı da arttı. Bununla beraber, ocak ayında Kanada’nın dış ticaret açığı son bir yılın en düşük seviyesinde kaydedildi.
 
Ocak ayında Kanada’nın ABD’ye yaptığı ihracat petrol ve zift ihracatındaki artışa bağlı olarak %2,6 artışla 29 milyar $ oldu. Buna göre ocak ayında Kanada, ABD ile ticaretinde toplam 4,3 milyar $ ticaret fazlası açıkladı.


Benzer Haber ve Analizler

ABD’de yerel filmaşin fiyatları değişmedi

22 Nis | Uzun Ürünler ve Kütük

ABD’de yassı mamul fiyatları arz sıkıntısına rağmen aynı kaldı

22 Nis | Yassı Ürünler ve Slab

ABD İranlı Khuzestan Steel Company’ye yönelik yaptırımlar açıkladı

19 Nis | Çelik Haberler

Nippon Steel, US Steel’in alımına yönelik endişeleri gidermeye çalışıyor

19 Nis | Çelik Haberler

ABD’de yerel inşaat demiri fiyatları değişmedi

19 Nis | Uzun Ürünler ve Kütük

ABD’de Mayıs ayı hurda fiyatlarının halen yatay seyretmesi bekleniyor

19 Nis | Hurda ve Hammadde

ABD’de ithal inşaat demiri fiyatları yatay

18 Nis | Uzun Ürünler ve Kütük

ABD’nin sıcak çubuk ithalatı Şubat ayında %38,9 geriledi

18 Nis | Çelik Haberler

Benteler Steel/Tube ABD'de sıcak haddelenmiş dikişsiz çelik boru işleme tesisi kuracak

17 Nis | Çelik Haberler

ABD’nin filmaşin ithalatı Şubat ayında %5,5 düştü

17 Nis | Çelik Haberler