Çin vadeli işlemler piyasalarında 27 Ekim’de düşüşler kaydedildi

Perşembe, 27 Ekim 2016 15:24:15 (GMT+3)   |   Şanghay
       

27 Ekim Perşembe günü, Dalian Emtia Borsası’nda (DCE) ocak ayı teslimatlı vadeli kok fiyatları 1.706 RMB/mt seviyesinde açıldı gün boyunca %1,9 düşüş kaydederek günü 1.675 RMB/mt seviyesinde kapadı. Aynı zamanda Dalian Emtia Borsası’nda ocak ayı teslimatlı vadeli demir cevheri fiyatları ise 475 RMB/mt’dan açılarak gün boyunca %0,84 artışla 479 RMB/mt’dan kapandı, ancak seans esnasında ise 466 RMB/mt’a düşerek dibe vurdu.  
 
Bununla birlikte, bugün, Şanghay Vadeli İşlemler Borsası’nda (SHFE) ocak ayı teslimatlı vadeli inşaat demiri fiyatları 2.535 RMB/mt seviyesinden açılarak gün boyunca %1,34 düşüşle 2.512 RMB/mt’dan kapandı. Şanghay Vadeli İşlemler Borsası’nda ocak ayı teslimatlı vadeli sıcak rulo fiyatları ise 2.858 RMB/mt seviyesinden açılıp gün boyunca %0,56 düşüş göstererek 2.849 RMB/mt seviyesinde kapandı.
 
Vadeli inşaat demiri ve sıcak rulo fiyatları iki gün üst üste düşerken, vadeli kok fiyatları ise geçtiğimiz 16 gün boyunca kaydedilen artışların ardından ilk defa düşüş gösterdi. Söz konusu düşüşlerden dolayı vadeli işlemler borsasında tedirginlik olduğu bildirildi. 
 
Vadeli koklaşabilir taş kömürü ve termal kömür fiyatlarında da önemli düşüşler kaydedildiği belirtildi. Bugün Dalian Emtia Borsası’nda (DCE) ocak ayı teslimatlı vadeli koklaşabilir taş kömürü fiyatları 1.279 RMB/mt seviyesinde açılarak 1.244 RMB/mt seviyesinde kapandı ve gün boyunca %3,53 düşmüş oldu. Diğer yandan, Zhengzhou Emtia Borsası’nda (ZCE) ocak ayı teslimatlı vadeli termal kömür fiyatları ise 628,4 RMB/mt seviyesinde açılıp gün boyunca %4,89 düşerek 610,2 RMB/mt seviyesinde kapandı. 26 Ekim’de Zhengzhou Emtia Borsası’nda vadeli termal kömür kontrat bedellerinin yükselmesi de fiyatlardaki düşüşü destekledi.
 
Çin Kalkınma ve Reform Komisyonu (NDRC), 25 Ekim’de, termal kömür ve koklaşabilir taş kömürü dahil, kömür tüketiminin zirveyi göreceği önümüzdeki sezon için kömür tedarikinin nasıl sağlanacağıyla ilgili olarak Çin’in başlıca kömür şirketleriyle toplantı düzenledi. Piyasa kaynakları ise kömür tedarikinin muhtemelen artacağını ve bu durumun da vadeli kömür fiyatlarını olumsuz etkileyeceğini bildirdi.

Etiketler: Çin Güneydoğu Asya 

Benzer Haber ve Analizler

Asya çıkışlı slab fiyatları değişken, daha fazla düşüş bekleniyor

28 Mar | Yassı Ürünler ve Slab

Güneydoğu Asya’da ithal kütük fiyatları halen düşüşte, tüccarların açığa satışları arttı

28 Mar | Uzun Ürünler ve Kütük

Vietnamlı Hoa Phat ve Formosa Çin çıkışlı sıcak rulo saca antidamping soruşturması başlatılmasını istiyor

28 Mar | Çelik Haberler

MOC: Çin’de ortalama çelik fiyatları 18-24 Mart döneminde hafifçe düştü

28 Mar | Çelik Haberler

Çin’de yerel kok fiyatları yine geriledi, düşüş haftaya son bulabilir

22 Mar | Hurda ve Hammadde

Çin çıkışlı inşaat demiri teklifleri toparlanırken Asya'da en rekabetçi teklifleri Malezya verdi

22 Mar | Uzun Ürünler ve Kütük

Asya filmaşin pazarı Çin iç piyasasındaki artışlara yetişemedi

22 Mar | Uzun Ürünler ve Kütük

MOC: Çin’de ortalama çelik fiyatları 11-17 Mart döneminde hafifçe düştü

22 Mar | Çelik Haberler

ASEAN’lı üreticiler satışları hızlandırmak için kütük tekliflerini düşürdü, Çin nihayet toparlanıyor

19 Mar | Uzun Ürünler ve Kütük

Günlük demir cevheri fiyatları CFR Çin - 19 Mart 2024

19 Mar | Hurda ve Hammadde