US Steel birinci çeyrekte 340 milyon $ net zarar açıkladı

Perşembe, 28 Nisan 2016 15:10:40 (GMT+3)   |   San Diego
       

US Steel Corp. bu yılın ilk çeyreği için 340 milyon $ net zarar açıkladı. Şirket, geçen yılın aynı çeyreğinde 75 milyon $ ve geçen yılın dördüncü çeyreğinde 1,13 milyon $ net zarar bildirmişti. 
 
Şirketin ilk çeyrek sonuçlarının, 2016 yılının başından beri yaşadıkları zorlayıcı durumları yansıttığını belirten US Steel başkanı ve CEO’su Mario Longhi, yine de beklentileri ile aynı doğrultuda olduklarını açıkladı. 
 
Şirketin yassı haddeleme biriminin ilk çeyrek sonuçları, sözleşmeli işlerdeki ortalama fiyatların düşmesi ve geçen yılın dördüncü çeyreğine göre düşen ortalama spot fiyatları sebebiyle 2015 yılının dördüncü çeyreğine göre düşüş gösterdi. 
 
US Steel’in Avrupa biriminin ilk çeyrek sonuçları da çeyreksel bazda düştü.  Şirketin, euro üzerinden verilen fiyatlarının düşmesi ve bakım çalışmalarından kaynaklanan giderler, düşük hammadde fiyatları, düşük enerji ve faaliyet giderleri ile dengelendi.
 
Şirketin boru biriminde ilk çeyrekte, geçen yılın dördüncü çeyreğine kıyasla, sondaj faaliyetlerindeki düşüşün devam etmesi ve ithalatın artması sebebiyle fiyatlarda ve sevkiyatlarda görülen düşüş, harcamaların ve faaliyet giderlerinin düşmesiyle dengelendi.
 
US Steel’in 2016 yılı görünümüne ilişkin yorum yapan Longhi, ABD çelik piyasasında adil bir ticaret ortamı yaratmak için çabaladıklarını ancak yerel piyasaya zarar veren uygulamaları tam anlamıyla çözmek için daha yapılması gereken çok fazla şey olduğuna dikkat çekti.  
 
Spot fiyatları, müşteri talebi, ithalat hacmi, sondaj kulesi sayıları, enerji fiyatları ve stok seviyeleri gibi piyasa koşullarının mevcut düzeyde kalması durumunda, 2016 yılında 400 milyon $ seviyesinde düzenlenmiş AVFÖK öngördüklerini açıklayan Longhi, 2016 yılında yassı haddelenmiş biriminin AVFÖK’ünün 2015 yılında kaydedilen AVFÖK’ün üzerine çıkmasını, Avrupa biriminin AVFÖK’ünün 2015 yılına göre çok fazla değişim göstermemesini ve boru biriminin AVFÖK’ünün 2015 yılında kaydedilen seviyenin altına inmesini beklediklerini açıkladı.

Benzer Haber ve Analizler

ABD’de sondaj kulelerinin sayısı hafifçe artarken Kanada’da yeniden düşüş gözlendi

22 Nis | Çelik Haberler

ABD’nin yapısal boru ithalatı Şubat ayında %6,5 geriledi

22 Nis | Çelik Haberler

Çin’de yerel çelik boru fiyatlarında yatay seyir ve hafif artış görüldü

19 Nis | Boru

ÇEBİD: 2024 yılında talep daralmasının devam edeceğini tahmin ediyoruz

19 Nis | Röportaj

ABD’nin mekanik boru ithalatı Şubat ayında aylık %15,9 düştü

19 Nis | Çelik Haberler

Çin’in inşaat demiri üretimi 2024’ün ilk çeyreğinde %9,5 düştü

18 Nis | Çelik Haberler

Çin çıkışlı çelik boru fiyatları vadeli fiyatların toparlanmasıyla yukarı yönlü

17 Nis | Boru

Türkiye’nin kaynaklı boru ihracatı Ocak-Şubat döneminde %26,3 yükseldi

17 Nis | Çelik Haberler

Benteler Steel/Tube ABD'de sıcak haddelenmiş dikişsiz çelik boru işleme tesisi kuracak

17 Nis | Çelik Haberler

Tosçelik Almanya’daki Ren Su Boru Hattı projesine büyük çaplı boru tedarik edecek

16 Nis | Çelik Haberler