Becky Hites: Talep er ya da geç geri gelecek, asıl soru bunun ne zaman olacağı

Pazartesi, 26 Eylül 2016 12:05:11 (GMT+3)   |   İstanbul
       

25-27 Eylül tarihleri arasında Viyana’da düzenlenen SteelOrbis 2016 Güz Konferansı & 75. IREPAS Toplantısı’nda konuşan Steel-Insights başkanı Becky E. Hites, yüksek büyüme oranlarının görüldüğü dönemin sona erdiğini ve şimdi çelik sektörünün yüksek olmayan bir büyüme döneminde olduğunu belirterek, son zamanlarda ekonomilerin uyumlu bir şekilde büyümediğini ve bunun pek homojen olmayan bir ekonomik büyüme anlamına geldiğini ifade etti. Çin’in tüketici odaklı bir ekonomiye geri dönme kararına değinen Hites, bu kararın Çin’in ticaret yaptığı bir çok ülkede büyümenin hızını kestiğini ve döviz kurundaki istikrarsızlığın global ticareti daha da kötüleştirdiğini söyledi.
 
Global çelik piyasası hakkındaki görüşlerini dile getiren Hites, bir talebin fena olmadığını fakat çok da iyi seviyeleri göremediğini, global fiyatlandırmanın ise düşen hammadde maliyetleri ve ucuz ithal tekliflerle şekillendiğini söyledi. Hites, sektörde kapasite fazlası sorununun yeni bir şey olmadığını belirterek, er ya da geç istenen talebin geri geleceğini ve arz-talep dengesinin sağlanacağını, asıl merak edilenin bunun ne zaman gerçekleşeceği olduğunu ifade etti. Gelişmiş ülkelerin kendi üretimlerini yapıp gelişmemiş ülkelere gönderdikleri sömürgecilik modelinin artık bittiğini belirten Hites, şimdi herkes kendi çeliğini ürettiği için bu ortamdaki rekaberte uyum sağlamak gerektiğini söyledi.
 
The Steel-Insights başkanı, Çin hükümetinin arz fazlası problemiyle mücadele etmek için en sonunda gerekli yasaları çıkaracağına inandığını belirtti. Çin’in beş yıllık planlarıyla ilgili olarak farklı bir sistemleri olduğunu söyleyen Hites, ilk iki yıl çok bir şey yapmazken, son üç yıl çok fazla şey yaptıklarını ve bu yüzden dünyanın geri kalanının kendini farklı tür bir yaklaşıma hazırlaması gerektiğini ifade etti.

Benzer Haber ve Analizler

13. Çelik Konferansı: Piyasa oyuncuları güncel rakamları paylaştı

08 Kas | Çelik Haberler

Namık Ekinci: İnşaat demiri ithalat vergisinin sıfırlanması Türkiye’yi kalitesiz ve dampingli ithalata açık hale getirdi

10 Oca | Çelik Haberler

Hurda piyasaları yaz aylarında nasıl olacak?

03 Haz | Çelik Haberler

Fikret Yeşilyurt: Türkiye çelik sektörü, gücünü iç piyasa sayesinde koruyor

07 Nis | Röportaj

IREPAS Başkanı Kim Marti: Serbest ticaret vazgeçilmezdir

04 Nis | Röportaj

Igal Zakuto: 2014 güzel başlar, ama zorlu geçer

13 Ara | Röportaj

Gianpiero Repole: Hurda fiyatları nisanda 380-385$/mt civarlarına gelebilir

26 Mar | Röportaj

Kim Marti: 2013 yılında uzun mamul talebinde ilerleme bekliyoruz

20 Mar | Röportaj

Asuman Gürsoy: 2013 yılı ikinci çeyrekte üç yatırım birden devreye alacağız

21 Kas | Röportaj

Başak Tav: Türkiye’de iç piyasa yassı fiyatları, birçok ülkenin aksine ihracat fiyatlarının altında

16 Kas | Çelik Haberler